Януковича і Ко назвали колоніальною адміністрацією

Візит прем’єр-міністра РФ Володимира Путіна в Україну – це ніщо інше як елемент тихої експансії Росії на Україну. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій.
“Росія посилює свою присутність у регіоні вцілому. Поїздки дипломатичні і не тільки мають на меті зробити ще більше вплив Російської Федерації в Україні, заяви Лужкова, святкування річниці Чорноморського флоту – це на мій погляд елемент “тихої експансії”, яка відбувається фактично за сприяння українського політичного керівництва і, в першу чергу, президента України Януковича…Я думаю ми й надалі будемо бачити такі самі часті візити. Ми бачимо як під час цих візитів будуть готуватися угоди, аналогічні угоді по Чорноморському флоту будуть поступовою здачею національних інтересів.”, – зазначив він.

За словами Парубія, нинішнє політичне керівництво відчуває себе швидше колоніальною адміністрацією.

“Нажаль, сьогодні такі політичні реалії, нажаль політичне керівництво мляво реагує на події, на які мала б бути жорстка реакція політичне керівництво України продемонструвало, що відчуває себе швидше колоніальною адмінстрацією аніж самодостатніми керівниками “, – підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чому сповільнилися переговори стосовно об’єднання “Газпрому” та “Нафтогазу України” Андрій Парубій сказав:

“Умови, які пропонує “Газпром” вкрай невігідні Україні і якби вони були прийняті українською стороною, то це призвело б до повного панування РФ в енергетичній системі”, – зазначив парламентар.

“Але ми бачимо, як крок за кроком Росія нагадує про це питання. Вона буде його ставити і врешті – решт примусить Януковича та уряд підписати цю угоду(про об’єднання “Газпрому” та “Нафтогазу”-Ред.) на вигідних для неї умовах…Я думаю це лише питання часу”, – резюмував Андрій Парубій.

Нагадаємо, що на прес-конференції за підсумком перемовин з президентом України Віктором Януковичем, прем’єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що газове питання не порушувалося.