Закарпаття: Майданській сільській громаді – гідне майбутнє

Нещодавно у селі Майдан сталась незвична, але з такою надією очікувана подія. Представники  Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину Єднання’ повідомили жителів  с. Майдан про їх перемогу в конкурсі ‘Сільським громадам- гідне буття’. Незважаючи на те, що конкурс проводиться втретє, це перший випадок перемоги Закарпаття у ньому. Заявку громадської організації ‘Агенція розвитку територіальної  громади ‘Соколовий камінь’ (зареєстрованої в селі Майдан) було обрано серед 200 кандидатів з усієї України.

Проект, для якого буде надано мінігрант у розмірі 10 000 гривень, спрямовано на облаштування сучасних пандусів у сільській раді та амбулаторії загальної  практики  сімейної медицини для того, щоб всі відвідувачі мали зручний доступ до цих установ.

‘Ми спробували – і в нас вийшло, незважаючи на те, що подавали таку заявку вперше.  Впевненний, що результати проекту будуть корисними не лише для жителів  с. Майдан, але і для інших сіл, адже до нас за отриманням довідок звертаються мешканці с.Верхній Бистрий’, говорить Майданський сільський голова О.Маркович. І зауважує, що досвід жителів  с. Майдан може бути актуальним і для інших сіл Міжгірського району, адже незважаючи на можливості, які надають місцевим громадам міжнародні та українські благодійні фонди, міжгірці та й закарпатці загалом поки що  беруть у них участь досить рідко порівняно з іншими регіонами.

Початок на шляху до змін починається з малих кроків: побажаймо  успіху Майданській громаді у її починаннях.

mi.zaua.com