На світових ринках подорожчало золото

А саме на нього роблять ставки олігархи…
Ціна на золото зросла через неспокійну ситуацію навколо боргових проблем європейських країн. За результатами регулярної торговельної сесії на Нью-йоркській товарній біржі, NYMEX, грудневі ф’ючерси на поставку золота подорожчали на 3,6 долара – до 1366 доларів за трійську унцію, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на веб-сайт біржі http://www.cmegroup.com/company/nymex.html.

Тим часом, відомий російський олігарх Роман Абрамович придбав на аукціонних торгах чотири родовища золота і срібла, що знаходяться на Чукотці. Угода проводилася через компанії, які належать бізнесмену-мільярдеру. ТОВ “Мангазей” виграло Мангазейську площу з ресурсами золота 79 тонн. Компанія запропонувала 15,4 млн. рублів при стартовому платежі у 14 млн. рублів. ТОВ “Північно-Східна ГГК” виграло аукціон на Кайєнмиваамську площу з ресурсами золота 47 тонн, срібла – 185 тонн; компанією було запропоновано суму у 13,2 млн. рублів при стартовому платежі 12 млн. рублів. ТОВ “Клен” виграло Верхньо-Кричальську площу з прогнозними ресурсами золота 32 тонни, срібла – 69 тонн; компанія запропонувала 3,3 млн. рублів при стартовому платежі у 3 млн. рублів. ТОВ “Надра Півночі” запропонувало 16,5 млн. рублів за Утевеємську площу з ресурсами золота 26,1 тонн, срібла – 1,6 тис. тонн; стартовий платіж становив 15 млн. рублів.

Таким чином, родовища із загальними ресурсами понад 185 тонн золота та близько 2 тис. тонн срібла були продано за 48,4 млн. рублів (близько 1,6 мільйона доларів). Експерти вважають, що вартість золота та срібла цих родовищ в багато разів перевищує сплачену за них суму.