Закарпаття: На поштах скорочується кількість листонош

У краї розпочалися звільнення листонош. Перші звільнення вже є у гірських районах Тячівщини і Хустського районів. Хто гарантуватиме вчасну доставку пенсій і листів до гірських населених пунктів?

Люди у гірських селах стурбовані тенденціями дирекції «Укрпошти» щодо скорочення листонош у більшості районів та надсилають у газети та місцеві органи влади скарги. Листоноші  залишилися без засобів на існування, а горяни – без поліпшення умов обслуговування поштового зв’язку.

На численні звернення жителів віддалених гірських сіл щодо поліпшення обслуговування громадян Хустський ЦОП (керівник Ф. Сухан)  не реагує.

Свої доводи, що звільняють тих хто досяг пенсійного віку, пояснюють в закарпатській дирекції. Але ж у селах молоді майже немає, всі або у великих містах, або на заробітках за кордоном. Отримати коментар у директора ЗД «Укрпошти» Миколи Ростова не вдалося, він відсутній до кінця цього тижня.

Перш ніж здійснювати реорганізацію і зменшення кількості працівників, щоби запобігти негативним настроям серед населення потрібно звертатися і до місцевих органів влади щодо консультацій. Така ж проблема виникла не так давно, коли реорганізовували ЦОПи.

Варто також врахувати і те, що населені пункти багатьох районів розташовані на високогірних територіях і вимагають особливого підходу до поштового забезпечення громадян.

zakarpatpost.net