Закарпаття: В Ужгороді новорічно-різдвяні канікули школярам “обрізали” на 3 дні!

Як повідомлялося раніше,  у 10 НВК і 21 ЗОШ обласного центру Закарпаття місті Ужгороді було введено карантин. Проте він тривав не 5 днів, як про це було анонсовано з самого початку. Згодом цей проти епідеміологічний захід продовжили ще на 3 дні. Загалом же учні ужгородських шкіл не ходили до школи з 13-го по 22 грудня.

Нагадаємо, що карантин було також запроваджено у 8-ми дитсадках, що діють на базі навчально-виховних комплексів. У середу, 22 грудня, відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії Ужгорода, на якій було прийнято рішення відновити навчання у всіх освітніх закладах. Коли ж відпрацьовуватимуть діти та коли розпочнуться зимові канікули ? Про це ми вирішили запитати у начальника міського управління освіти Петра Кіндюха:

«Перший семестр ми продовжили на 3 дні. Тож 27-го, 28-го і 29-го грудня більш ніж 12 тисяч ужгородських школярів навчатимуться. І це – не все. Інші 5 днів карантину учні теж відпрацюють, але коли – вирішуватимуть самі школи. Підберуть той варіант, який буде їм зручний, але це вже буде після свят. Не виключено, що ще й у січні чи лютому буде запроваджено карантин, тому про це відпрацювання ще говорити зарано».

Таким чином канікули в школярів триватимуть не з 27-го, а з 30-го грудня по 10 січня. З 10-го січня розпочнеться другий семестр.

Віктор ТАР, KarpatNews.in.ua