Пішов з життя найшанованіший митник Закарпаття Юрій Шляхта

Майже 40 років пропрацював Юрій Андрійович у митний службі, віддавши цій справі весь свій молодечий запал, знання й енергію, розпочавши із простого контролера і дійшовши до керівника Чопської митниці. З гідністю можна констатувати, що біографія цієї авторитетної Людини – це історія закарпатського митного органу, який згодом став кузнею кадрів на всіх кордонах колишнього Радянського Союзу.Одним із найдостойніших прикладів добросовісної роботи керівника митниці – це дворазове здобуття першості в системі Державного митного контролю СРСР. На роки його керівництва припали найбурхливіші зміни в історії нашої держави – становлення незалежної України. І Юрій Шляхта з честю вивів колектив зі складних випробувань початку 90-х. Саме за його керівництва Чопська митниця стала однією з базових у розбудові системи митних органів України, допомагаючи налагоджувати роботу на східних кордонах країни.

У 1992 році Кабінет міністрів України присвоїв начальнику Чопської митниці персональне звання – державного радника митної служби 2 рангу.  Юрій Андрійович також нагороджений медалями «Ветеран труда», «За доблестный труд», «Отличник таможенной службы» та відзнаками Державної митної служби України.

І коли у квітні 1994-го  колеги проводжали на пенсію свого керівника, вони не стримували сліз. Та митний генерал не полишив колектив, яким опікувався довгі роки. Працював заступником Голови відділення Спілки ветеранів митної служби України Чопської митниці, радником начальника Чопської митниці.
І ось не стало людини, з іменем якої пов’язано багато славних сторінок історії Чопської митниці та Державної митної служби України. Професіонала, талановитого організатора, мудрого керівника, чоловіка та батька,  який гідно пройшов довгу дорогу життя.

Глибоко сумуємо разом з родиною та висловлюємо щире співчуття родині. Світла пам’ять про Юрія Андрійовича назавжди залишиться у наших серцях. Хай Сріберна Земля буде йому пухом.
Колектив Чопської митниці.

zakarpatpost.net