Закарпаття: Перший літній фонтан запрацював в Ужгороді

В обласному центрі Закрапаття триває підготовка до Великодня.  Окрім посиленого прибирання, в місті триває робота над ремонтом доріг і тротуарів. Ямковий ремонт на ужгородських шляхах розпочали щойно дозволила погода, а зараз увага і підходам до храмів.

Так, у вівторок лагодили тротуари біля церкви на Цегольнянській. У планах ремонтників, зокрема, Доманинці і вулиця Богомольця. Починають роботу і на вулиці Тихій – на підйомі на Кальварію. А вже у середу ввечері міський голова Віктор Погорєлов запланував особисто перевірити стан прилеглої до церков міста території та освітлення місць, де відбуватиметься освячення пасок.

На Кальварії продовжують встановлення пам’ятника Святому Іванові Непомуцькому – саме прилаштовують колони, які триматимуть склепіння над скульптурою. Відродженням пам’ятника опікується група ентузіастів і митців, і до Великодня Святий офіційно повернеться в Ужгород (нагадуємо, пам’ятник Янові Непомуцькому був першим пам’ятником в Ужгороді просто неба).  Водночас триває робота над впорядкуванням Пагорбу Слави – за вказівкою міського голови там працюють біля пам’ятної стели з “вічним вогнем”, і до 9 травня меморіал матиме оновлений вигляд.

А фонтан у сквері поблизу СБУ вже радує ужгородців – його почищено, обладнання перевірено, тестовий запуск відбувся вже у вівторок ввечері, і на свята мешканці і гості міста мають своєрідний подарунок – охайний сквер із водограєм.

На Великдень Ужгород прикрасять ще й сакури: оскільки відчутно потепліло, услід за деревами на вулиці Митній, котрі традиційно квітнуть першими, зацвісти готуються й всі інші, повідомили з прес-служби Ужгородської міськради.