Кличко і Хей зустрілися в Нью-Йорку

26 квітня, в Нью-Йорку Чемпіон WBO і IBF у важкій вазі Володимир Кличко і володар титулу WBA Девід Хей зустрілися з журналістами, щоб обговорити майбутній поєдинок, який пройде 2 липня в Німеччині.

Кличко нагадав Хею, що той уже відмовлявся від призначеного бою. “Я не повірю в цей бій доти, поки не побачу Девіда Хея в кутку рингу 2 липня, – заявив Кличко. – Слава богу, він виходить на ринг першим. Я подивлюся, чи є він на рингу, і тоді вийду сам”.

Хей пообіцяв, що так і буде, і в свою чергу нагадав, що Кличко останнім часом двічі відмовився від бою через травму. “Я хвилююся за його вихід на ринг точно так само, як він хвилюється за мій, – сказав британець. – Ми обидва збираємося бути там. У мене є відчуття, що ти хочеш перемогти. Я знаю, що отримаю перемогу. Я по-справжньому вірю, що нокаутую тебе, і у мене є певні підозри, що ти теж так думаєш. Ми обидва вийдемо на ринг, дамо хороший бій, і шанувальники боксу будуть щасливі”.

Хей ще раз наголосив, що хотів зустрітися саме з молодшим Кличком. “Глядачі хочуть побачити мене саме з ним, – відзначив Хей. – Якби було опитування, 90 відсотків людей назвали б Володимира. Я виходжу на ринг заради зустрічі з найсильнішими, і це саме той випадок”.

На думку Хея, довга епопея з організацією цього поєдинку пішла всім тільки на користь. “Зараз цей бій значущіший, ніж два роки тому, – сказав британець. – Які б не були причини і що б не відбувалося в минулому, зараз ми тут, і бій ще більш значущий і цікавіший. Я став кращим, ніж був два або три роки тому, і в мене більше досвіду боїв з великими хлопцями. Я з нетерпінням чекаю можливості показати всьому світу, чого я вартий”.

Кличко охарактеризував Хея як вискочку, і заявив, що не був вражений його недавніми боями проти Одлі Гаррісона та Валуєва. Британець знайшов, що відповісти. “Ти нудний, – заявив він. – Я краще подивлюся, як сохне фарба. Причина того, чому я б’юся з тобою, – це бажання людей побачити тебе нокаутованим, щоб у важку вагу повернулася видовищність. Ти і твій брат вбили важкий дивізіон, і я покликаний врятувати його”.

На думку Хея, перемога над молодшим Кличком остаточно зміцнить його спортивну репутацію. “Він найсильніший зараз, – сказав британець. – Люди зрозуміють, що я кращий за нього, і це те, чого я хочу. Я завжди хотів довести, що я найсильніший. Це мій шанс довести те, що я найкращий у світі. Шанувальники боксу заслужили цей бій”. На Кличка ці слова не справили враження. “Я переїду цього хлопця, – сказав Кличко. – Справа не в моїй спортивній репутації. Мені подобається, коли мені кидають виклик, і я дбаю про те, щоб показати хороший виступ”.

Хей сказав, що все ще не відмовився від планів завершити кар’єру в жовтні цього року, коли йому виповниться 31 рік. “Я призначив цей термін, ще коли був молодий, і я завжди намагаюся дотримуватися своїх планів, – заявив британець. – Є певні терміни, якщо досягаєш того, чого хочеш, в ці терміни, чому б не йти за своїми планами?”

Єдине, про що жалкує Хей, – це те, що він не став великою зіркою у США. “Все вийшло не так вже й добре, – визнав Хей. – Я очікував, що на горизонті з’являться молоді і голодні (до перемог) американці. Але єдиний голодний американець, який у вас є, – це Кріс Арреола, і він голодний на кухні, а не на рингу. На жаль, такий нинішній стан суперважкої ваги в Америці”.

Нагадаємо, що поєдинок між Володимиром Кличком і Девідом Хеєм відбудеться 2 липня в німецькому Гамбурзі.

prosport.tsn.ua