Для переселенців з Солотвина зарезервували ділянки в Білій Церкві та Нижній Апші

У четвер, 18 серпня, під керівництвом в.о. голови Закарпатської обласної адміністрації Івана Бушка відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Першим обговорили питання щодо ситуації у селищі Солотвино. Нині у зоні лиха не спостерігається масштабних зсувів. Натомість проходить поступове затоплення 8-ї шахти.

Щодо переселення мешканців з зони надзвичайної ситуації, то для переселенців вже зарезервовано ділянку в селі Нижня Апша, також розглядається питання про резервування території у селі Біла Церква. Вивчається питання щодо добудови 5-типоверхівки у селищі Солотвино. У селі Теребля розпочнеться будівництво житлового масиву, школи, дитячого садка і всієї необхідної інфраструктури. За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Сергія Карпаченка, вже з понеділка проводитиметься виніс мереж водо- та електропостачання із прогнозованих зон карстових проваль. На ці роботи виділено 4,6 мільйона гривень.

zakarpattya.net.ua