Жителі Виноградівщини обурені скасуванням руху «Едельвейсу»

У четвер під головуванням керівника райради Олега Любімова у Виноградові проведено чергове засіданням президії районної ради. Причиною зібрання стали численні звернення жителів Веряці, Королева, Виноградова та деяких інших населених пунктів з приводу намірів Львівської залізниці скасувати рух потяга Ужгород-Тячів, Ужгород-Хуст, який має назву «Едельвейс».

Мотивація керівництва залізниці “у зв’язку з малонаселеністю та збитковістю перевезень” обурює людей. Адже поява поїзда “Едельвейс” 10 років тому стала значним кроком уперед: потяг із м’якими сидіннями став комфортним і зручним для пасажирів, час у дорозі було суттєво зменшено.

Зараз же від так званої “оптимізації” залізниці   страждають, передусім, малозабезпечені верстви населення. Адже “Едельвейс” -улюблений, доступний транспорт не лише студентів, але й працівників, які щоденно добираються ним на роботу в міста, у тому числі й колійників, а також хворих, що змушені їхати в обласну лікарню.

Замість огульної “оптимізації” залізничникам варто б запозичити досвід сусідніх країн, де також є проблеми з рентабельністю пасажирських перевезень, проте потяги курсують систематично, без скорочень графіків. Ці та інші зауваження ляжуть в основу звернення районної ради, яке буде направлено до обласної влади та Львівської залізниці.

Член президії Володимир Любка також гостро підняв питання санаторного дитбудинку “Берізка”, який постав перед реальною загрозою закриття. Після проведеної дискусії дану проблему було вирішено детально розглянути на наступному засіданні за участі відповідальних осіб.

http://vynohradiv.info