Реабілітаційний центр «Дорога життя» отримав подарунки

Дуже актуальними для нормальної роботи реабілітаційного центру «Дорога життя» видалися подарунки мецената, депутата від Партії регіонів Андрія Андріїва. Враховуючи проблеми з газом та опаленням, презентовані електрична плита, електрочайники та миючий пилосос полегшать педагогам завдання догляду за дітками з важким діагнозом «церебральний параліч». Крім того, не забув депутат і про самих дітей – малеча смакувала фруктами та соками, яких він привіз по кілька ящиків.

Андрій Євстахійович уже довгий час підтримує медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя». І не лише тоді, коли близько вибори. «Ми з дружиною отримали квартиру у 1994 році, – пригадує А.Андріїв. – На площадці з нами мешкав сусід, у котрого була дівчинка з церебральним паралічем. Вона вже, на жаль, померла. І все це проходило на наших очах. Тому коли керівник «Дороги життя» Олег Кириленко звернувся до мене у свій час за допомогою – я одразу ж погодився пособити, чим зможу. Відтоді почалася наша співпраця. Адже Кириленко з дружиною роблять добре діло. Вони самотужки створили школу-інтернат, не зупиняються на досягнутому. Батьки міста і району приводять сюди дітей із ДЦП і отримують комплексну допомогу у фізичному, психологічному розвитку, навчанні!».

Амбулаторно та стаціонарно у Центрі можуть одночасно отримувати реабілітаційні послуги 57 дітей та молодих людей. Нині за різними програмами заклад обслуговує 155 дітей із особливими потребами. Медичні програми включають інтенсивний курс терапії – по 10-20 днів на кожну групу; підтримуючий цикл – щоденні заняття з інструктором ЛФК; надання курсових реабілітаційних послуг дітям непостійного контингенту; обслуговування дітей на дому.

«Прикро, що мерія навіть не може забезпечити вчасно теплом діток із ДЦП! Це просто неподобство, – відзначає А.Андріїв. – І це при тому, що потрібні кошти виділила держава. Але вони повернулися назад до Києва – їх не встигли освоїти! Більше того, працівникам закладу ще й зарплату місто затримує!».

«Добре, що є такі депутати, як Андрій Андріїв, – каже керівник закладу Олег КИРИЛЕНКО. – Він уже роками допомагає нам. Ось і цього разу, розуміючи, що не маємо газу, подарував кілька електрочайників, електричну плитку. Стане в пригоді й подарований Андрієм Євстахійовичем миючий пилосос. А діти будуть раді посмакувати фруктами та соками, яких депутат приніс кілька ящиків!»

Роман Тимчишин, «Закарпатська Правда»