Чому закарпатські діти бувають жорстокими?

Таке запитання мимоволі виникає, коли спостерігаєш за стосунками окремих школярів. Не є таємницею, що деякі сучасні підлітки проявляють дивну агресію стосовно своїх однолітків. Ось і напередодні дня Святого Миколая трапився прикрий випадок у Мукачеві, пов’язаний саме з дитячою жорстокістю.
На майданчику біля кінотеатру «Перемога» у місті над Латорицею — завжди людно. Того дня тут також було чимало школярів. Двоє хлопців, десяти та одинадцятирічного віку, як згодом з’ясувалося рідні брати, причепилися до іншого хлопчика, свого однолітка.

Між дітьми виникла суперечка, котра переросла у сутичку. Двоє хлопців, відчуваючи свою фізичну перевагу, побили того школяра, котрий виявився учнем іншого навчального закладу. Але на цьому незрозумілі «розборки» не закінчились. Брати схопили шкільний ранець і верхній одяг свого «опонента» та побігли з цими речами в напрямку вулиці Возз’єднання.

Потерпілий хлопчина не розгубився. Він звернувся по допомогу до працівників патрульної служби Мукачівського МВ УМВС старшого сержанта Валентина Гордійчука та молодшого сержанта міліції Мирона Радика, які саме в той час перебували на маршруті патрулювання в центральній частині міста. Правоохоронці одразу кинулись за малими хуліганами. Перелякавшись, юні зухвальці кинули шкільний рюкзак та куртку потерпілого, сподіваючись утекти. Але бешкетників затримали.

У відділі міліції, куди викликали і їхню матір, юні хулігани зізналися у причетності до скоєного. Виправдовувалися, мовляв: хотіли тільки розважитись.

Наталія МАШІКО, Мукачівський МВ УМВС області