За підробку пломб на лічильнику жінку оштрафували на 4 тис грн

Мукачівський міськрайонний суд своїм рішенням від 23 січня стягнув із жительки села Лалово на користь ПАТ «Закарпатгаз» понад 4 тисячі гривень боргу та понад 80 гривень судових витрат.

Споживачка на початку серпня звернулась до філії з проханням замінити газовий лічильник у зв’язку з його зупиненням. Перевіривши знятий лічильник, працівники філії виявили заміну пломби лічильного механізму на пломбу з тавром, що не відповідає заводському взірцю. Через це споживачці донарахували використаного природного газу на суму 3298 гривень 77 коп. Крім цього, у жінки на день звернення до суду існувала поточна заборгованість у сумі 1371 гривень 69 коп.

Відповідачка позов Мукачівської філії не визнала, пояснивши, що в роботу лічильника не втручалася та пломби не міняла.

Знятий лічильник відправили на перевірку для встановлення причини його зупинення. ДП «Закарпаттястандартметрологія» надало суду довідку про те, що лічильник не відповідає вимогам рекомендацій з зовнішнього вигляду – на ньому таки замінено пломбу лічильного механізму на іншу з тавром, що не відповідає заводському взірцю.

Цей висновок і став підставою для донарахування безобліково використаного відповідачкою природного газу на суму 3984 гривень 25 коп., – повідомили на сайті «Закарпатгазу».