Мукачівські декламатори – одні з найкращих в області

29 травня 2012 року в селищі Середнє Ужгородського району відбувся ювілейний Х Обласний конкурс українського художнього слова імені Івана Ірлявського «Моя весна».

Учасників конкурсу, вікова категорія яких складала від 8 до 60 років, була чимала кількість – 48. Тому, журі, в склад якого входили провідні літератори краю, було над чим попрацювати.
 
Від міста Мукачева участь брали вихованці театрального відділення ДШМ №2 /керівник – Вероніка Тищук/, які представили наше місто гідно, так як вже відомо, що Мукачево багате не тільки на музичні таланти, а й на таланти слова. Отож, за підсумками журі, Диплом лауреата І ступеня в номінації «Гумор» отримав учень 5 класу Роланд Мішко, Диплом лауреата ІІ ступеня в цій же номінації – учениця 4 класу Тетяна Шавкова, Дипломом лауреата за популяризацію українського класичного твору нагороджена учениця 7 класу – Вероніка Тищук та Подякою за популяризацію українського художнього слова –учениця 3 класу Румуняк Юліана. Велика подяка викладачу сценічного мовлення театрального відділення Лілії Приходько за професійну підготовку юних шанувальників літературного слова.

Ірина Петрус – головний спеціаліст відділу культури міськвиконкому