Депутати Хустської райради стали на захист мови

19 липня, відбулося друге пленарне засідання 13 сесії Хустської районної ради VІ скликання, яке провів її голова Василь Губаль.

Із 52 районних обранців зареєструвався 41. В роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Михайло Горба, заступники голови райдержадміністрації, керівники відділів та управлінь Хустської РДА, селищний та сільські голови, депутати обласної ради та представники правоохоронних органів.

На початку засідання голова райради Василь Губаль запропонував включити в порядок денний питання про погодження клопотання ПВКП «Діорит» щодо надання спеціального дозволу (ліцензії) та питання «Про інформацію Хустського міжрайонного прокурора про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території Хустського району за 6 місяців 2012 року». Цю пропозицію підтримали одноголосно.

У зв’язку з відсутністю бюджетних призначень було внесено припозицію щодо зняття з розгляду питання порядку денного «Про внесення змін до Програми утримання адмінбудинку та будівель районної ради і прилеглих до них територій та оплати праці технічних працівників, утримання транспортних засобів районної ради на 2012 рік». Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

З інформацією про внесення змін до рішення районної ради № 190 від11 січня 2012року «Про районний бюджет» виступила заступник начальника фінансового управління РДА Галина Костак.

Підтримали депутати рішення про хід виконання Програми благоустрою населених пунктів Хустського району на 2011-2015 роки, а також затвердили рішення «Про прийняття в 2013 році коштів на здійснення видатків, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів із бюджету м.Хуст до Хустського районного бюджету.

Найбільшу дискусію у присутніх викликало питання про звернення депутатів Хустської районної ради до Президента України з приводу прийняття Закону України «Про засади мовної політики в Україні». Після тривалих обговорень, звернення було поставлено на голосування і його підтримали 28 обранців.

Погодили також на сесії клопотання ПВКП «Діорит» щодо надання спеціального дозволу (ліцензії) на розробку родовища з видобування пиляних туфів в урочищі «Саші-Лівобережжя» с. Рокосово Хустського району, заслухали інформацію в.о. Хустського міжрайонного прокурора Сергія Зовдуна про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території Хустського району за 6 місяців цього року, а також розглянули інші питання.

Тож, депутати працювали продуктивно. По питаннях порядку денного сесії прийнято відповідні рішення, повідомили zakarpatpost.net у Хустській районній раді.

zakarpatpost.net