Мадонна закликала артистів всього світу підтримати Pussy Riot

Співачка наголосила, що навіть якщо у когось може викликати питання місце проведення виступу панк-групи, вирок все одно “нелюдський”.

Всесвітньо відома американська співачка Мадонна в суботу, 18 серпня, виступила із заявою на своєму офіційному сайті з приводу обвинувального вироку трьом учасницям Pussy Riot.

“Я протестую проти обвинувачення і вироку Pussy Riot, за яким вони засуджені на два роки виправної колонії за 40-секундний виступ, в якому вони висловили свої політичні погляди”, – заявила поп-зірка.

Співачка наголосила, що навіть якщо у когось може викликати питання місце проведення цього виступу або така форма самовираження, вирок занадто жорстокий, “нелюдський”, наголосила вона.

“Я закликаю всіх, хто дорожить свободою, засудити це несправедливе покарання. Я закликаю артистів всього світу висловитися проти цієї пародії на правосуддя. Вони провели достатньо часу у в’язниці. Я закликаю всіх в Росії відпустити Pussy Riot на свободу”, – йдеться в зверненні Мадонни.

Як відомо, 17 серпня Хамовничеський суд Москви засудив учасниць Pussy Riot Катерину Самуцевіч, Марію Альохіну і Надію Толоконникову до двох років колонії загального режиму за звинуваченням у хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті.

Приводом для цього став перформанс, який Pussy Riot влаштували в храмі Христа Спасителя в лютому 2012 року: дівчата піднялися на амвон і виконали пісню “Богородиця, Путіна прожени”. Перформанс знімали на відео. Згодом з цих матеріалів та іншого перформансу Pussy Riot, влаштованого в Богоявленському соборі, був змонтований кліп, який виклали в інтернет.

На підтримку панк-групи, крім Мадонни, виступили багато музичні колективи і виконавці, в тому числі Стінг, Red Hot Chili Peppers, Franz Ferdinand, Бьорк, Патті Сміт та інші.

tsn.ua