“Говерла” отримала право “на нове життя”

“Говерла”, вилетівши з Прем’єр-ліги за спортивним принципом, повертається в еліту українського футболу завдяки “Кривбасу”.

Криворіжці через скрутне фінансове становище не отримали атестат на участь у наступному сезоні. Відтак “Говерла”, вилетівши з Прем’єр-ліги за спортивним принципом, повертається в еліту українського футболу завдяки “Кривбасу”.

Щоправда, до ужгородського клубу теж є питання. На сьогоднішній день команда має заборгованості по зарплаті, тому Атестаційний комітет поки не видав “Говерлі” ліцензію на наступний сезон.

Однак віце-президент ужгородців Олександр Шуфрич запевняє, що до 14 червня борги будуть погашені. Саме до цього дня “Говерла” повинна пройти ліцензування на участь в УПЛ. Що стосується регламенту, за яким “Говерла” повинна замінити “Кривбас”, то тут не все чітко. У пункті 8.2 статті 5 Регламенту Прем’єр-ліги на сезон 2012/13 вказано: “якщо команду учасника Прем’єр-ліги виключено зі змагань і вона посіла у підсумковій турнірній таблиці місце вище передостаннього, тоді в ПЛ залишається учасник, основна команда якого посіла передостаннє місце у турнірній таблиці”.

Але ж “Кривбас” з Прем’єр-ліги ніхто не виключав. Клуб дограв чемпіонат. Звісно, “Кривбас” в новому сезоні буде виключений з УПЛ, оскільки не пройшов атестацію.

Ось тут і постає питання: хто повинен замінити криворіжців? “Говерла”?

А можливо третя команда Першої ліги (ФК “Олександрія”)?

Футбольні чиновники дали шанс Ужгороду.

http://prosport.tsn.ua