ЗакДУ офіційно припинив своє існування

27 червня увійде в історію як останній день існування одного з вишів Закарпаття — Закарпатського державного університету.

Завершила роботу ліквідаційна комісія і ЗакДУ остаточно влився в найбільший навчальний заклад краю — Ужгородський національний університет. Тепер УжНУ — це загалом 17,5 тисяч працівників і студентів, а власне студентів — 14 тисяч. Бюджет вишу — близько 200 мільйонів гривень на рік.

Нагадаємо, ЗакДУ — вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, державної форми власності, створений за розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2004 року № 843-р та відповідним наказом Міністерства освіти і науки України від 26 листопада 2004 року № 887 на базі Ужгородського державного інституту інформатики, економіки і права, який розпочав свою діяльність у 1995 році.

Творцем УЖДІІЕП -ЗакДУ і його ректором аж до переходу в УжНУ був доктор технічних наук, професор, академік Академії інформатики України, академік Академії наук вищої школи України, заслужений працівник народної освіти Федір Ващук. Навіть ставши в.о. ректора УжНУ, Ващук залишився почесним президентом ЗакДУ, а формально в.о. ректора призначили кандидата історичних наук, доцента, професора кафедри міжнародного права та міжнародних відносин Івана Артьомова.

6 лютого цього року розпорядженням Кабміну №52 ЗакДУ приєднали до УжНУ. Тепер усі, хто вступив до державного вишу і ще не завершив навчання, отримають дипломи уже національного університету.