Близько 85% закарпатських підприємств повністю перейшли на комп’ютерну систему обліку

Частка підприємств, що мають доступ до глобальної мережі Інтернет становить 91,8% – статистика.

Динамічний розвиток комп’ютерної техніки та програмного забезпечення триває вже не один рік і є найхарактернішою ознакою сучасності. Темпи впровадження нових інформаційних технологій на основі використання сучасної комп’ютерної техніки зростають із збільшенням масштабів обробки інформації та необхідності швидкого обміну нею між користувачами.

Із 888 підприємств, які були обстежені у 2012 році 84,1% підприємств користувались комп’ютерами. Із загальної кількості підприємств, які використовували комп’ютери, більше половини (56,0%) – користувались внутрішньою комп’ютерною мережею. Частка підприємств, що мали доступ до глобальної мережі Інтернет становила 91,8% (686 підприємств). Найбільше поширення мав широкосмуговий (DSL, xDSL, ADSL, SDSL тощо) Інтернет, його використовували для роботи 40,5% підприємств.

У рамках проведення спостереження було виявлено, що у напрямку системи обліку половини підприємств відзначила значні поліпшення, а кожний третій респондент вважає середнім поліпшення від використання ІКТ. Водночас, більше ніж у половини респондентів виникли труднощі в оцінці переваг від використання ІКТ для покращення роботи у таких напрямках, як управління рівнем технічно-матеріального забезпечення, виробництва товарів або послуг та організації ринків збуту.

Джерело: Валерія Фогаш, Головне управлiння статистики у Закарпатськiй областi