Меру Ужгорода пропонують піти на громадські роботи

Мера Ужгорода за рішення про канікули хочуть відправити на громадські роботи.
Тема відміни канікул в Ужгороді досі турбує громадських активістів.

Один із «очільників» дитячого мітингу, який відбувся у понеділок, 28 жовтня, свободівець Віталій Грегор написав листа Генеральному прокурору України, Міністру МВС, Уповноваженому з прав людини та низці інших високо посадовців, у якому, зокрема, пропонує призначити меру Ужгорода Віктору Погорєлову покарання за «канікульне рішення» – громадські роботи.

Грегор пропонує відпривати міського голову прибирати зелені зони у дворі багатоповерхівок по вул. Достоєвського,2 – Годинки, 8, прибудинкові території 40-квартирного будинку по вул. Володимирській, 28 та 100-квартирного будинку по вул. Заньковецькій, 36.

«Самі ж твердження міського голови Віктора Володимировича Погорелова про свою непричетність до вчиненого адміністративного правопорушення, вважаю не інакше як способом захисту та намір уникнути відповідальності за скоєне ним (завідомо незаконне ініціювання розгляду на виконкомі питання щодо відміни канікул 25.10.2013 р., що не відповідає вимогам чинного законодавства, та протиправну бездіяльність, проявлену ним особисто 28.10.2013 р.)», – пише у 12-сторінковому листі Віталій Грегор.

«Найменшою мірою покарання для міського голови, за наслідками відповідних перевірок, мають бути – «громадські роботи» по прибиранню прибудинкових територій і зелених зон, які він обіцяв боронити виборцям, під час передвиборної компанії та в «прихватизації» яких, за наявною інформацією, приймає основну роль», – вважає свободівець.

Місця для відбування покарання громадський активіст визначив наступні: сквер у дворі багатоповерхівок по вул. Достоєвського,2 – Годинки, 8, прибудинкові території 40-квартирного будинку по вул. Володимирській, 28 та 100-квартирного будинку по вул. Заньковецькій, 36.

«Саме такий вид покарання на мою думку буде сприяти вихованню його в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобіганню вчиненню нових правопорушень як самим ним, так і іншими особами», – додав Грегор.

http://zaholovok.com.ua