В Закарпатті пройде єпархіальний фестиваль-конкурс «Божий дар»

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, 16 лютого відбудеться фестиваль-конкурс «Божий дар» для талановитої молоді.

 

Розпочато відбірковий етап, який здійснюватиметься у приміщенні Духовно-просвітницького центру імені архімандрита Василія (Проніна) у Перечині. Конкурсний етап, як концертна програма, проходитиме у Перечинському Будинку Культури. Пропонуємо вам ознайомитись із положенням.

П О Л О Ж Е Н Н Я про проведення єпархіального фестивалю-конкурсу «Б О Ж И Й   Д А Р»

З благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, фестиваль-конкурс «Божий дар» здійснюється у Мукачівській єпархії Відділом у справах сім’ї та молоді та Відділом єпархіального, церковного, культурно-просвітницького служіння.

1.Мета і завдання фестивалю

Пошук і підтримка талановитих дітей, підлітків та молоді;

Збагачення творчих здобутків Закарпаття в жанрах пісні, читання віршу та рукоділля;

Духово-естетичний та фізичний (арт-терапія) розвиток молодого покоління;

Залучення поетів, композиторів, діячів мистецтва до роботи з обдарованою молоддю.

2.Умови участі у фестивалі

Програма фестивалю є конкурсною, в якій беруть участь діти та молодь за такими віковими категоріями:

4-9 років (дитяча);

10-13 років (підліткова);

14-16 років (юнацька);

17-36 років (молодіжна).

Номінації фестивалю:

Читання віршу;

Акапельний спів;

Спів під музичний супровід (фортепіано, гітара, баян тощо);

Спів під фонограму (фонограма повинна бути «мінус один», записана на одному із носіїв CD, MD, «флешці» у форматі MP3. Не допускаються фонограми з прописаним першим голосом в беках та фонограми пісень-шлягерів);

Дует, тріо та квартет

Рукоділля.

Жанр виконання пісенних творів повинен відповідати духовній або народній тематиці.

3.Порядок проведення фестивалю

Фестиваль-конкурс розділяється на два етапи: відбірковий та конкурсний. На відбірковому етапі проходить прослухування учасників, з яких відбираються найталановитіші для участі у конкурсному. Конкурсний етап передбачає оцінювання журі переможців перших трьох місць та володаря Гран-прі. Всі учасники конкурсного етапу нагороджуються дипломами учасника, а переможці Архієрейськими Грамотами та призами. Володар Гран-прі, окрім призу, отримує грамоту Предстоятеля Української Православної Церкви. Окремо оцінюватимуться і роботи молодих умільців виготовлені самостійно руками. При проходженні до конкурсного етапу учасники найкращих трьох робіт повинні будуть показати майстер-класи. Всі інші роботи будуть розміщені в оглядовий зал.

Відбірковий етап здійснюватиметься згідно телефонного запису (дата, час вказуватимуться) у приміщенні Духовно-просвітницького центру імені архімандрита Василія (Проніна) у м. Перечині за адресою: вул. Жовтнева, 28а.

Після прослуховування та перегляду робіт журі визначає конкурсантів, котрі допускаються до фінального етапу. Оргкомітет сповіщає визначених осіб за контактними телефонами та розміщує список конкурсантів на офіційному сайті Відділу у справах сім’ї та молоді http://uzhinfoport.org.ua.

Конкурсний етап, як концертна програма, проходитиме у м. Перечині у Районному Будинку Культури 16 лютого за адресою: вул. Жовтнева, 20. Початок концерту о 16.30. Прибуття учасників о 15.00.

4.Визначення переможців

Журі визначає переможців у кожній віковій категорії за такими критеріями оцінювання:

володіння голосом;

зміст твору;

майстерність виконання;

аранжування;

сценічна культура

унікальність роботи та її ідея.

Рішення журі перегляду не підлягає. Довідки з питань проведення фестивалю та запис за телефоном: +38-095-855-48-50, +38-068-537-33-00

http://www.m-eparchy.org.ua