Володимир Панов: «Державі необхідно створювати «точки зростання України»

Міжнародний економічний форум «Україна: з третього світу в перший» модерував директор компанії «Сезпарксервіс», член наглядової ради ПрАТ «Єврокар»Володимир Панов.

«Україна: з третього світу в перший», – під таким гаслом у Києві відбувся Міжнародний економічний форум-2014.

Що цікаво для Закарпаття, модератором однієї з панелей форуму став Володимир Панов – директор компанії «Сезпарксервіс», член наглядової ради ПрАТ «Єврокар».

У форумі взяли участь провідні експерти, керівники та власники українських і зарубіжних компаній, посли іноземних держав та представники міжнародних організацій, реформатори і політичні діячі.

Володимир Панов був запрошений організаторами спікером і модератором панельної дискусії «Точки зростання – виграшна стратегія у глобальній конкуренції». Загалом форум мав на меті розглянути реальні інструменти економічного розвитку – пріоритетні галузі та “точки зростання”. Йшлося насамперед про пошук «українського дива», обговорення необхідних економічних реформ в Україні та шляхів їх реалізації.

 

 

 

 

 

 

Спікерами поряд з Володимиром Пановим також виступили Герхард Пфайфер, президент компанії Bosch у країнах СНД, Віктор Кривенко, радник міністра фінансів України, Чуа Теонг Бан Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні, Лхамсуренгин Нямтсерен, доктор наук, член правління Монгольского дослідницького центру розвитку, Лідія Шинкарук, член-кореспондент НАН України.

Ключове питання дискусії, до якої запросив присутніх Володимир Панов – який шлях економічного розвитку країни: Україна – вільна економічна зона або вільні економічні зони в Україні?

Темою дискусії також були реальні інструменти залучення інвестицій в економіку України, перспективи створення потенційних «точок зростання» (спеціальних економічних зон, індустріальних парків, вільних митних зон, технопарків і т.п.) та умови, необхідні для створення привабливого інвестиційного клімату, які здатні вивести Україну на провідні позиції у світових рейтингах.

Резюмував дискусію Володимир Панов: «Державі необхідно створювати «точки зростання», які перетворяться на величезну «точку зростання Україна»: вільні економічні зони, які перетворять Україну в найпривабливішу економічну країну в світі, з часом».

Очевидно, результати форуму та озвучені ідеї будуть цікавими і Закарпаттю, де є досвід діяльності економічної зони та перспективи створення потужного індустріального парку. Крім того, область має експертів такого рівня, як доповідачі Міжнародного економічного форуму, що дає підстави очікувати – за умови втілення прогресивних ідей – успішних результатів та економічного зростання вже у найближчому майбутньому, зростання доходів населення та підвищення рівня життя.

http://zaholovok.com.ua