Закарпатець вкрав машину і запропонував ДАІ хабар

У Мукачівському районі з-під заводу вкрали старенькі “Жигулі” першої моделі. Автомобіль наздогнали і затримали на вулиці Мукачева працівники ДАІ, повідомили в Мукачівському МВ УМВС.

До чергової частини про викрадення “ВАЗ-2101” заявив 54-річний водій. Чоловік розповів, що машина була припаркована неподалік підприємства, де він працює, на вулиці смт.Кольчино. Старенька “копійка” була не зачинена та не обладнана сигналізацією.

Правоохоронці ввели в дію план “Перехват”. Розшукуваний автомобіль помітили при віїзді з Мукачева на вул. Дзержинського. На вимогу правоохоронців водій не зупинився, а, збільшивши швидкість, поїхав у напрямку Ужгорода.

Зрештою “Жигулі” наздогнали, у салоні виявилися водій та пасажир. Обидва стали нецензурно лаятися на правоохоронців, а далі спробували відкупитися, запропонувавши працівникам ДАІ хабар у розмірі 141 грн…

За даним фактом слідчий Мукачівського міськвідділу міліції відкрив кримінальні провадження за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, зі спеціальною конфіскацією.

Мукачівський МВ УМВС