Преосвященний владика Мілан відслужив Архієрейську Службу Божу в семінарійному храмі Перенесення мощей Блаженного Теодора

У першу Неділю Великого посту Преосвященний владика Мілан відслужив Архієрейську Службу Божу в семінарійному храмі Перенесення мощей Блаженного Теодора.

Преосвященного владику Мілана зустрів настоятель храму став. прот. Константин Сабов та запросив владику очолити святкове Богослужіння.

Перед початком Літургії владика уділив чин піддияконату семінаристам 7-го курсу УжБА. На Службу Божу прйшло багато вірників Ужгорода, щоб разом з своїм владикою та семінарійною спільнотою подякувати Богу за прожитий тиждень Великого посту.

 

 

 

 

 

У своєму архіпастирському слові владика запросив усіх вірників до посиленої кожнодневної молитви у період посту. Також владика розповів про значення свята Торжества Православія, через відновлення почитання ікон.

На кінці Служби Божої Преосвященний владика привітав новопоставлених піддияконів та побажав їм ревно виконувати своє служіння. На кінці Богослужіння владика освятив коливо для підкріплення тіла у час Святої Чотиридесятниці .

Довідка:
Вживання колива пов’язане з переслідування християн Юліаном ІІ Відступником, котрий вирішив підступним чином споганити християнський Великий піст, давши наказ таємно покропити всі харчі на ринках ідоложертовною кров’ю. Проте місцевому архієпископу Євдоксію явився святий мученик Теодор Тирон(+ 306 р.), замучений язичниками за віру християнську півстоліття перед цим, і попередив християн про підступний задум Юліана Відступника. А приготувати «коливо» із домашніх запасів пшениці імеду. З того часу коливо вживають в часі Великого Посту.

http://www.mgce.uz.ua