Що може отримати Закарпаття?

Закарпаття може отримати спеціальний статус регіону.

Народні депутати України Роберт Горват та Олександр Домбровський від БПП, а також нардеп від «Народного фронту», голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук виступили на підтримку відтворення режиму вільної економічної зони в Закарпатській області, а також укладення угоди з Кабінетом Міністрів про спеціальний статус регіону . «Це правильний крок і ми його підтримуємо», – зазначають депутати.

Нардеп від БПП Роберт Горват заявив: «У нас в Закарпатті в 2004 році було прийнято рішення, що у нас буде вільна економічна зона. І тоді до нас зайшло 5 іноземних підприємств. Інвестиції по 3-4 тисячі робочих місць – це у нас в Закарпатті, в депресивному регіоні. Потім у нас цю зону трохи поміняли – відняли преференції, а обов’язки залишили », – зазначив нардеп. З питання реформування відносин регіонів з центром Горват наголосив, що «при нинішньому Кабміні угоду з Києвом буде дуже корисним. На місцях краще видно, що треба регіону ».

Його колега по фракції Олександр Домбровський підтримує ідею укладення угоди центральної влади із Закарпатською областю. «В історії України вже були такі формати, коли Кабмін підписував угоди з окремими регіонами. На жаль, як правило, такі угоди мали передвиборчий або політичний характер. Сьогодні система влади на місцях вимагає серйозних, глибинних та фундаментальних змін. Необхідний процес посилення громад. Сьогодні, дійсно, процеси йдуть в різні боки. Необхідно проводити осмислену політику управління регіонами », – пояснив Домбровський.

Нардеп від «Народного фронту», голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук вважає, що «необхідно визначитися, які повноваження ми віддаємо на місця, які бюджети ми передаємо в регіони. Депутати обласної, міської та районної рад краще знають, яку їм дорогу першої відремонтувати, який садок побудувати. У нас є історія молодої України. Ми вважаємо, що такий крок правильний. Я його підтримую », – уклав Іванчук.

7dniv.info