Ужгородка за допомогою чистотілу очищає шкіру та лікує мозолі

Із потепління набережні в Ужгороді рясно вкрилися не тільки чагарниками, але й лікарськими рослинами.

Вечорами та на світанку багато хто з місцевих мешканців не просто гуляє вздовж берегів річки, але й збирає лікарські трави. Зараз, у травні, вони найбільш цілющі. Так, зокрема, вважає ужгородська травниця Марта Смірнова.

Журналіст zakarpatpost.net познайомився з жінкою, коли вона збирала чистотіл.

«Чистотіл не випадково має таку назву. Він чистить тіло і зовні, і зсередини. При правильному дотриманні пропорцій ним навіть можна вилікувати злоякісні пухлини. І шкіру він не лише очищає, алей омолоджує», – наголошує Марта.

Із її слів, якщо пагони дрібно нарізаної трави залити горілкою і дати настоятися місяць, то ця речовина, при додаванні у ванну 1-2 склянок суміші, зробить обличчя гарним, а шкіру ніжною і молодою.

«Чистотіл був у пошані й ще в стародавніх греків. Вони навіть дали йому поетичну назву – «ластівчина трава». Греки вірили, що розпускається рослина одночасно з поверненням ластівок, а в’яне – коли вони летять у вирій. У книгах про лікарські рослини написано, що поводитися з чистотілом потрібно обережно через його отруйність. Однак занадто побоюватися цього не варто, якщо стежити за дозуванням і у всьому проявляти помірність», – запевняє травиця.

Жінка переконує, що кращого за чистотіл засобу для лікування мозолів у природі навіть не існує, рослина, як йод – засушує всі рани.

Відвар із «бородавочника» вона рекомендує також при пародонтозі, а вкупі з каланхое – від зубного болю.

«Поруч із нами росте ціла аптека. Для чого витрачати гроші на хімічні препарати, коли природа дарує нам ліки задарма!», – наголошує ужгородка.

zakarpatpost.net