Як ужгородець Іван Дубей лікує чоловічі хвороби подорожником

В Ужгороді косять газони. Уже вдруге в цьому році. Однак місцями ще можна знайти подорожник.

Іван Дубей збирає лікарські рослини на набережних.

Каже, що там чисто, немає пилу і подорожником він лікує усі недуги.

«Колись діти підчас літніх канікул здавали лікарські рослини. Із них місцеві фармацевти робили якісні і дешеві медикаменти. Нині ж ми купуємо в аптеках фармакологічні засоби, привезені із-за кордону і платимо за них шалені гроші! Але ж ліки ростуть прямо у нас під ногами!» – запевняє ужгородець.

Зі слів пана Івана, медикаменти він не купує взагалі і ніколи при цьому не хворіє. Інших же лікує травами, зірваними прямо у місті.

«Наші предки не знали про антибіотики, про валідол, анальгін та інші хімічні засоби. І при цьому жили вони до  100 років. До мене приходив один чоловік зі скаргами на статеві проблеми. Я зробив йому настоянку з коренів подорожника і зараз він, як лев. Я не лікар,не знахар. Усе про трави вивчив самостійно,купував книжки, читав у Інтернеті. Просто в дитинстві часто недужав і хотів зцілитися сам», – розповідає Іван Дубей.

В ужгородця багато цікавих рецептів, а найкращий із них він рекомендує і чоловікам, і жінкам.

«Якщо пити диво-напій, у організмі з’явиться додаткова енергія, зміцниться імунітет. Особливо корисно пити зілля тим, хто хоче мати дітей. Для приготування настоянки заварюю в 1 склянці окропу 1 маленьку ложку насіння подорожника і тримаю це на водяній бані 5-10 хвилин. Потім ставлю у темне місце на годину. Пити  напій треба тричі на добу по 2 ст. ложки перед вживанням їжі. Гарантовано допомагає!» – зізнається пан Іван.

zakarpatpost.net