Москаль: Сьогодні в обласному бюджеті може миша повіситись. Немає ні гривні

Про це заявив голова Закарпатської ОДА під час інтерв’ю виданню lb.ua.

Яка сума заборгованості по виплаті зарплат в області?

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Заборгованість сягає 190 млн грн. І ця сума щодня зростає. Уряд зобов’язується направити в регіон так звану стабілізаційну дотацію, щоб вирівняти місцевий бюджет.

5 грудня я направив урядову телеграму прем’єр-міністру Володимиру Гройсману через ненадходження на Закарпаття стабілізаційної дотації в сумі 79,4 мільйонів гривень. Через відсутність коштів у місцевих бюджетах Воловецького, Міжгірського та Хустського районів працівники бюджетних установ не отримують заробітну плату вже три місяці, Берегівського, Виноградівського, Тячівського – два місяці. Як правило, це стосується низькооплачуваної категорії працівників загальноосвітніх навчальних закладів і садочків: прибиральниць, завгоспів, кухарів, бібліотекарів тощо. Як правило, з державного бюджету виплачується зарплата педагогам, а з місцевого – працівникам, котрі відносяться до непедагогічних спеціальностей.

Щоправда, навіть після перерахування стабілізаційної дотації ми не зможемо впоратися з виплатою зарплат. Сьогодні в обласному бюджеті може миша повіситись. Немає ні гривні. Оскільки сформований бюджет проїдання, а не розвитку. І «ура-патріоти» кричать: від угорців не беріть! А від кого брати? Де взяти гроші? Ніхто ж інший не дає…

zakarpatpost.net