Якою буде сьогодні, 22 січня, погода на Закарпатті. Що Літопокажчик розкаже про літо?

Сьогодні на Закарпатті буде холодно, місцями до 14-15 градусів морозу.

В Ужгороді вночі буде -3, удень – 3 тепла. День та вечір будуть ясними, прийшовши на зміну похмурому ранку. Без опадів.

У Мукачеві вночі буде 7 морозу, удень – 2 тепла. На зміну похмурому ранку прийшов ясний день, хмар на небі не було до самого вечора. Уночі був дрібний сніг, але ще до ранку він скінчився. Більше в цей день опадів не очікується.

У Хусті – вночі буде -10, удень – 0. Хмари, що вкривали небо вранці, вдень зникнуть, і до самого вечора вони вже не з’являться. Без опадів.

У Іршаві – вночі буде -9, удень – +1. Досвіткові хмари зникнуть та до кінця дня більше не з’являться. Без опадів.

У Волівці – -9 уночі і  -1 градус удень. Вранці хмар не буде – вони з’являться у другій половині дня, але ввечері погода знову буде ясною. Без опадів.

У Сваляві вночі -12, вдень – 2 градуси морозу. Уночі розпочався дрібний сніг, але він припинився ще до ранку, та цього дня опади вас більше не турбуватимуть.

У Тячеві нічна температура становитиме -5, денна – +1. Хмари, що вкривали небо вранці, вдень зникнуть, і до самого вечора вони вже не з’являться. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме -4, денна – +2. Похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -8, удень – +1 градусі. Вранці розпогодиться, досвіткові хмари зникнуть та до кінця дня більше не з’являться. Без опадів.

У Берегові – вночі -5, удень –+3.  До обіду протримається похмура погода, а у другій половині дня небо проясниться. Без опадів.

У Виноградові – -6 вночі, удень – 3 тепла. Ранкові хмари швидко зникли, та починаючи з середини дня тримається ясна погода. Уночі пішов дрібний сніг, проте він закінчився ще до ранку. У другій половині дня опадів не очікується.

У Міжгір’ї – уночі  -14, вдень – 3 морозу. Ранкові хмари швидко зникнуть, та починаючи з середини дня погода буде ясною. Без опадів

У Рахові буде уночі -15, вдень температура підніметься до -7 градусів. День та вечір будуть ясними, прийшовши на зміну похмурому ранку. Без опадів.

23 січня вшановується пам’ять святителя Григорія, єпископа Ниського. У народі цього святого називали Літопокажчик, тому що природні явища цього дня вказували на погоду майбутнього літа. Якщо буде іній на деревах та стогах, то літо буде мокрим і холодним. Якщо вітер дме з півдня — на грозове літо. Якщо наші пращури цього дня спостерігали за інеєм, то вірили, що 15—16 червня буде дощ.

zakarpatpost.net