На Закарпатті по-варварськи нищать дубовий здоровий ліс, а влада прикриває безчинство. ФОТО. ВІДЕО

Із проханням оприлюднити інформацію першою звернулася Ольга Шумахер.

Редакція zakarpatpost.net зателефонувала пані Ользі і поцікавилася в неї, що ж насправді відбувається.

Виявилося, що жінка є агрономом із Києва і приїхала на Закарпаття відпочивати. Вона жахнулася від побаченого.

Усе ж почалося з її звернення в соцмережі.

«Публікую лист який відправляю масмедіа. Прошу теж долучитися до можливо більш іменної розсилки, – йдеться у ньому. – До Вас звертається Ольга Шумахер та мій чоловік Ханс – Йоахім Шумахер. Потрібна термінова допомога висвітлення проблеми корупційної вирубки лісу на Закарпатті. Під загрозою 220 га дубового лісу.

До мене звернулась по допомогу – Войтенко Галина Володимирівна. Біловарський сільський голова. Тячівського району Закарпатської обл. Потрібен розголос і втручання журналістів. Вона своїми силами організувала протистояння, за що отримала підпал дачного будинку і сьогодні погрози сокирою і автоматом Калашникова ( з її слів). Поліція не на її стороні. Пані Войтенко має фото докази.

Просимо терміново відреагувати на дані неправомірні дії.

Якщо ми врятуємо 220 га дубового лісу – то вважжайте, що ми разом з вами його посадили!»

Про вирубку на Тячівщині напиcав і інший активіст із Тячівщини Іван Фіцай.

«Вчора Тячівський держлісгосп звернувся до голови Тячівської РДА та Закарпстської ОДА з праханням захисту від громадської ради, а саме Фіцая І І. Дочинця М.Ю. в поширені такби мовити неправдивої інформації про незаконні рубки Тячівського лісгоспу. Сьогодні відвідали дубовий ліс, разом з представниками Лісової варти, який розташований між Тячівкою та Руське Поле, які знаходяться на території Тячівсткої ОТГ, було вивлено рубку дубів без клейма, ліс належить до Тячівського лісгоспу, вирубують тільки ділову деревину. Шановний колектив лісгоспу, тут показано ваше справжне обличчя господарників. Також звертаюсь до обласних депутатів Куцини Івана та Петра Голубки, це на вашому окрузі проводяться рубки, піднімінь це питання на обласній раді. Громадська рада готова сприяти всім заради збереження дубових лісів району», – наголосив він.

Більше того, він оприлюднив відео грубих лісових правопорушень.

Редакція zakarpatpost.net зателефонувала пані Ользі і поцікавилася в неї, що ж насправді відбувається.

«Ми з чоловіком з Києва, – розповіла киянка. – Зустріли хороших людей і спілкуємося ми з Києва. Галина Войтенко бореться за збереження дубів. Вони дійсно гарні і величні. Вона всіляко добивається, аби ту територію визнали заповідною зоною. Адже то – праліси. В Україні всього 500 гектарів дубових лісів, 200 з них – саме на Тячівщині і власне їх конкрандно вивозять. Туди постійно їдуть автомобілі. Дерева вирізають. Галині погрожують, але вона не здається. Тому ми всі разом повинні допомогти зберегти унікальну родзинку Карпат і України».

zakarpatpost.net і надалі стежитиме, як розвиватимуться події довкола дубового лісу на Тячівщині.

zakarpatpost.net

Publiée par Іван Фіцай sur Samedi 11 août 2018

Publiée par Іван Фіцай sur Samedi 11 août 2018

Publiée par Іван Фіцай sur Samedi 11 août 2018

Publiée par Іван Фіцай sur Samedi 11 août 2018