Акторці з Ужгорода Риммі Зюбіній у «Таємницях» довелося вчити молитви і лізти у зашморг

Незабаром вийде на екрани новий 95серійний проект «Таємниці».

У ньому зіграла акторака з Ужгорода Римма Зюіна.

Детальніше про все від Теленеделі.

Катя Грищук і Микола Фон Бюсоф познайомилися дітьми. Згодом дружба переросла в любов, але страшна трагедія надовго розлучила пару: за дивних обставин зник батько Каті, мати Миколи убита, а його батько опинився за гратами за звинуваченням у вбивстві дружини. Хлопчика забрала до себе бабуся, а Катю родичі відправили в дитбудинок.

Через 14 років Микола став слідчим і повернувся на батьківщину, щоб знайти того, хто вбив його маму. В цей же час туди повертається Катя. Почуття спалахують з новою силою. Однак все не так просто.

В процесі розслідування Микола відкриває багато таємниць. З’ясовується, їх загальна з Катею історія почалася в далекому 1944-му, коли перед приходом червоних його дід, граф фон Бюсов, намагався втекти за кордон. У ній фігурують заховані родинні коштовності, вбивство, помста все це змушує на багато речей в житті подивитися поіншому. Навіть на свою любов.

Завжди тримати удар

Кастинг в проект зайняв багато часу. Тільки на головні ролі пробувалися близько сотні акторів. В результаті роль Миколи Фон Бюсова виконав Макар Тихомиров, відомий за фільмом «Кіборги».

Мій персонаж все життя вірить у винність батька. Однак раптом стає відомо, що, можливо, не він убив дружину. Микола приймає рішення втертися в довіру сім’ї ймовірного вбивці, видаючи себе за іншу людину, і розслідувати злочин. Але його плани порушує любов до подруги дитинства, розповідає актор.

Головну жіночу роль у картині зіграла Анастасія Пустовіт.

Катя типова дівчинка з дитбудинку, розповідає вона. Пройшла непросту школу життя, але при цьому залишилася дуже світлою, усміхненою, ніжною і турботливою. Правда, складається відчуття, ніби вона весь час намагається тримати удар, захистити себе, одночасно намагаючись обійняти весь світ.

За словами Анастасії, їй знадобився час, щоб звикнути до партнерів. А ось з Макаром Тихомировим просто пощастило вони однокурсники, так що добре один одного знали.

Нічого собі молитви!

Матір головної героїні – Софію, зіграла відома українська акторка Римма Зюбіна. Останнім часом вона рідко з’являлася в серіалах – через свою громадянську позицію.

– Принципово не беру участі в спільних україно-російських проектах – ще з березня 2014 року, – пояснює вона. – Коли заявила про це, втратила дуже багато роботи. У минулому році, наприклад, у мене було всього шість знімальних днів. Але «Таємниці» – зовсім інша історія. Це україномовний серіал, створюється для вітчизняного ринку, і знімальна група повністю українська. Крім того, мені сказали, що моїм основним партнером буде Сергій Калантай. Ми добре знайомі, я дуже люблю і поважаю його як актора, тому було цікаво попрацювати разом. А коли прочитала синопсис, зрозуміла, що є цікавий сюжет. Це не те, що ми часто бачимо в серіалах – коли персонаж просто виконує якусь функцію. Тут є що грати, як кажуть актори.

Софія – багатогранна героїня. Вона пронесла свою любов через все життя, чимало нагрішила і зберігає багато таємниць. Нарешті приймає рішення присвятити себе служінню Богу і залишається жити при монастирі. Це один з ключових персонажів: так чи інакше Софія пов’язана з усіма героями серіалу.

Найскладнішим на зйомках для актриси було … вчити молитви зі сценарію.

– Я добре їх знаю, – згадує вона. – І коли моя героїня, яка прослужила десять років в монастирі, вимовляє все своїми словами, та ще й прокляття туди додає, іноді моє нутро не витримувало. Але що поробиш? Це на зйомках художнього фільму у актора є можливість поспілкуватися з автором сценарію, режисером, попрацювати разом з ними над текстом і прибрати деякі моменти. У серіалі так не виходить.

За сюжетом героїня Римми Зюбіної зводить рахунки з життям. Актрисі в прямому сенсі слова довелося лізти в петлю. Але її це не злякало.

– Я загартована! – пояснює вона. – У 90-х в театрі «Браво» у виставі «Панночка» за «Вієм» Гоголя грала головну героїню. Під мої розміри зробили труну, яка гойдалася над сценою і пролітала над першими рядами. Пам’ятаю, як глядачі пригинали голови від переляку. Офелія, Еврідіка, Марія Стюарт, Русалочка – це далеко не всі мої вмираючі персонажі. Я навіть Смерть грала.

zakarpatpost.net