Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Зимові свята закінчилися і Закарпаття нарешті повертається до звичайного ритму життя.

Якщо торік головну ялинку Ужгорода демонтували 23 січня, то у цьому її із неї почали знімати прикраси лише сьогодні.

Простояла вона на площі Театральній більше місяця. Встановлено було лісову красуню 15 грудня, її висота 14 метрів.

Нагадаємо, що ужгордці у цьому році мали можливість здати ялинки на утилізацію і тирсу з них буде використано для благочинності, зокрема, для притулку “Барбос”.

А від ялинки залишилася одна нещасна гілочка, яка нагадує про колишню красу символа зимових свят.

Того дня близько 16 години Михайло, знаходячись на городі позаду свого будинку у с. Великий Раковець, Іршавського району, побачив на сусідньому городі племінницю. Чоловік був дуже агресивно налаштованим. Він взяв до рук арматуру, яку знайшов неподалік на землі, і почав нею розмахувати, погрожуючи Світлані вбивством. Потім почав бігти за жінкою й далі вигукуючи на її адресу погрози, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Сутичка закінчилась викликом правоохоронців та судом.

Під час засідання Михайло провину визнав, але запевняв, що племінниця сама постійно провокувала його.

“Білий слон” – так в Українських Карпатах туристи називають споруду колишньої польської астрономічно-метеорологічної обсерваторії, яка знаходиться на самій вершині гори Піп Іван (Чорна гора), 2022 м.

Гора Піп Іван стала другою за популярністю вершиною Українських Карпат, звісно після Говерли, пише rubryka.com.

Фото засніженої обсерваторії “Білий слон” на горі Піп Іван Чорногірський у Карпатах показав у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Масштабна ДТП сталася нині об 11.00 недалеко від села Глибоке (Закарпатська область).

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Зіткнулось п’ять автомобілів, серед яких два Renault Duster, мікроавтобус Mercedes-Benz Vito, ВАЗ та ще один Mercedes-Benz.

У результаті аварії травми різної тяжкості отримало семеро осіб, у одного з потерпілих – перелом.

“Рух на відрізку дороги, де сталася автопригода, тимчасово перекрито. Натомість, організовано об’їзд через село Глибоке”, – повідомили у патрульній поліції.

Пізніше у поліції додали, що проїзд відрізком траси частково відновлено. Патрульні здійснюють регулювання дорожнього руху на місці події.

Один із автомобілів досі  знаходиться у кюветі, посеред асфальту можна побачити бите скло, колеса, особисті речі пасажирів.

Близько 11:00 28 січня пошукова група рятувальників дісталася до місця сходження снігової лавини, в якій загинув турист з  м. Київ.

На даний час рятувальники транспортують тіло загиблого до Рахівської районної лікарні.

Причини смерті встановлюватиме поліція.

Нагадаємо, що як повідомляло управління ДСНС в Закарпатстькій області, 25.01.2019  о 17:56 до ОКЦ надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту в районі г. Стіг, Рахівського району зійшла лавина в яку потрапили троє мешканців м. Київ. Усі троє 1990 р.н. Двом вдалося вибратись, а один загинув.

Судячи з ажіотажу в соціальних мережах, секс у нас таки є і ним цікавляться активно, а це ознака здорового суспільства. Причому цікавиться людей більше, ніж тих, що фанатіють від футболу. Такого рівня зацікавленості досягав хіба закон про мову, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Якщо у нашій Верховній Раді кожного тижня приймається по кілька законів, якщо ми навіть не знаємо їхніх назв, бо для чого то нам, якщо навіть закон про продаж землі нам якось по барабану, то секс! Ну це ж сеееексссс! І цим усе сказано. Мова – душа нашого народу, а секс – його майбутнє. Якось так, якщо висловлюватися коротко. Спочатку було написав, що секс – то розум народу, але потім передумав. То би вже було аж занадто. Хоча доля істини, судячи із стану справ у державі, у тому таки є.

За процесуального керівництва Виноградівського відділу Берегівської  місцевої  прокуратури оголошено про підозру 23-річному мешканцю Нове Село, Виноградівського району в умисному вбивстві знайомого (ч. 1 ст. 115 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Керівник Берегівської місцевої прокуратури Володимир Жилкін повідомив, що злочин скоєний 26 січня у селі Вербовець, Виноградівського району. Чоловік, який підозрюється в умисному вбивстві,  раніше вже попадав у поле зору правоохоронців за нанесення тілесних ушкоджень.

На разі встановлено, що під час сварки на ґрунті неприязних відносин, підозрюваний вдарив ножем 32-річного потерпілого в ділянку паху, пошкодивши при цьому артерію. Травма виявилась смертельною.

Прaвоохоронці з’ясовують, що стaло причиною хулігaнських дій у рaйцентрі. Чоловікa, який стріляв у бік нaтовпу, зaтримaли у порядку стaтті 208 КПК Укрaїни.

Як розповіли в Головному управлінні Нацполіції Закарпатської області, слідчі розпочaли слідство зa фaктом хулігaнських дій поблизу цілодобового мaгaзину у місті Чоп, що нa Ужгородщині. Поліцейські встaновили, що близько 22:00 41-річний житель Чопa здійснив серію пострілів у бік нaтовпу людей. Обійшлося без потерпілих.

Після цього чоловік попрямувaв у нaпрямку свого помешкaння, a свідки інциденту звернулися з зaявою до поліції.

Прaвоохоронці зa дaним фaктом відкрили кримінaльне провaдження зa чaстиною 4 стaтті 208 КПК Укрaїни.

У цьому році зима багата на сніг. У Міжгір’ї зараз природа просто фантастична. Сніг – вище коліна.

А ще – там живуть ведмеді! Про реабілітаційний центр для клишоногих реабілітаційний центр  в НПП «Синевир» чули майже всі. Однак ці милі істоти є не лише там.

Журналісту газети «Неділя Закарпатські новини» в одному з туристичних компасів вдалося сфотографувати ведмедя, засипаного до шиї снігом.

Хоч побавитися з твариною не можна, бо вона не жива, але такі дерев’яні скульптури придають нашому краю автентики і роблять Закарпаття ще більш привабливим для туристів.

Загалом останнім часом комплексів на Міжгірщині стає все більше, покращується якість обслуговування, що неабияк радує.

Ексклюзивно для наших читачів сайту zakarpatpost.net

У вас з’явилася нова унікальна можливість подати оголошення.

Для цього достатньо натиснути кнопку «Додати оголошення», що розташована на правій панелі збоку.

Відтепер ви зможете абсолютно безкоштовно продати, чи знайти омріяну нерухомість, автомобіль, приміщення під офіс, товари для дому, для весілля, побутову техніку, кімнатні рослини чи городні культури, домашніх тварин, книги, загалом усе, що бажаєте.

Послуга зручна і легка в користуванні, доступна абсолютно кожному.

Ваші оголошення читають користувачі з усієї України та із-за кордону.

Користуйтеся нашими сервісами і ставайте успішними!

Закарпатський сайт оголошень ogoloshennya.net завжди вам допоможе у цьому!

Працюємо для вас!

Також ви можете подавати оголошення та рекламу у газети «Неділя Закарпатські новини», «Закарпатські оголошення», «Робота та навчання», «Поради».

Довідки за тел.: (0312) 61-99-99, (050) 222-50-50, (067) 666-90-90

Оголошення також можна подати на Viber: (050) 222-50-50

zakarpatpost.net