Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Як закарпатці виживають  у соціальній мережі 

Масштабні святкування 15-річчя газети «Неділя», які вмістили у себе 15 різних культурно-мистецьких акцій, завершилися моновиставою київського актора Юрія Дяка «Лайкнутий». Митець відомий завдяки серіалам (зокрема, детективу «Розтин покаже», який зараз транслюється по телебаченню), але там він грає переважно епізодичні ролі, тут же зміг подати повнокровну цілісну роботу.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Як розвивається проституція на Закарпатті

Ціни на наших дівчат коливаються від 50 до 2700 гривень 

В обласних центрах України процвітає секс-туризм. Послугами повій виявляють бажання скористатися не лише закарпатські заробітчани, які звикли до того, що в багатьох країн Європи проституція є легальною і можна абиколи сходити в бордель, але й заможні клієнти, які бажають втіх. Нещодавно багато видань писали про те, що Львів перетворився на центр українського сек-туризму. Туди в пошуках швидкої і недорогої любові все частіше почали приїжджати  цілими компаніями туристи з Польщі, Білорусі, Туреччини, Німеччини і навіть США. Самі львів’яни переконані, що одна половина з тих, хто їде до міста – поціновувачі архітектурних родзинок та любителі фестивалів, а інша – саме навідується для інтимних розваг.

 Як закарпатка підкорила п’ятитисячний Казбек

Наталія ОПАЛЕНИК: «Якщо комусь здається, що найскладніше у підкоренні гір – підйом, можу запевнити, що це не так…»

Про закарпатську підкорювачку Евересту  Ірину Галай вже писано-переписано, але в нашому краї є й інші, не менш відважні жінки, любительки екстриму та гірського адреналіну, які піднімаються на найвищі вершини світу і при цьому залишаються надзвичайно скромними. Видно, багатьох закарпатців захоплюють гори, адже живучи серед мальовничих Карпат, наші земляки з дитинства навчилися любити їхню величну красу.

Тож сьогодні гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є ужгородка Наталія ОПАЛЕНИК, яка здійснила захоплююче сходження на гору-п’ятитисячник Казбек. Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла про підготовку до походу, найбільш вражаючі моменти самого підйому та про інші цікаві подорожі.

Російські заробітки закарпатцю закінчилися поламаним носом, а того, хто це зробив, так і не покарали

І все через гроші… які не могли поділити між собою наші земляки 

Поїздки на заробітки до країни-агресора нерідко закінчувалися для наших земляків великими неприємностями. Однак, незважаючи на це, частина закарпатців досі їде заробляти гроші саме в Росію, хоча зараз відкриті кордони до європейських країн, де працевлаштуватися можна цілком легально і працювати в далеко кращих умовах.

Закарпатка через ревнощі добила співмешканця: лупила його стільцем та кулаками 

У пориві гніву жінка, яка працювала соціальним працівником і зустрічалася з чоловіком 13 років, нанесла йому понад 40 ударів по всьому тілу

Трагедія в селі Шаланки Виноградівського району сталася у жовтні 2016 року, однак суд крапку у справі поставив лише цими днями.

Як ми зі 120-кілограмовою Тамарою замотали чоловіка в килим і винесли на смітник

У кишеню поклала гроші і записку 

Ця історія трапилася в Мукачеві. Розповіла її читачка газети «Неділя Закарпатські новини» Світлана Микулець.

Було на початку 90-х. Мій чоловік працював вчителем у школі, був розумним, інтелігентним, але в ті часи були проблеми з виплатами зарплат, тож він звільнився. Як і багато закарпатців у ті часи, пішов торгувати на ринок. Це була єдина можливість вижити. Заробляти він почав добре, тож кризу, про яку всі говорили, ми зовсім не відчували.

Через хворобу від хлопця відреклося все село і навіть рідна мати

Підлітку з Кот-д’Івуара на ім’я Проспер було 10 років, коли рак вразив його обличчя.

У 16 років, коли він не міг нормально бачити та з важкістю дихав, його мати та громада, в якій він проживав, зреклися його.

Статуя Діви Марії вже 38-й раз заплакала кров’ю

У знаменитої статуї Діви Марії з очей пішла кров.

Люди збиралися до помешкання сім’ї Фріас в місті Метен (Аргентина), щоб побачити статую, відому як Діва Містичної Рози.

У нашої баби Анці черево, як корито. 14 місяців беременна

Баба Анця весь січень гостилася – то Новий рік, то Різдво, то Василя, то день народження онучки, то кума в гості покличе, то сусідка, то корова двійню народила… Ні в чому собі стара не відмовляла, їла все, хоч і не раз то тут, то там закололо, але терпіла і наминала далі.

Старовинна легенда пояснює, чому в Ужгород лебеді прилітають з Дунаю

І чому найбільше часу проводять біля пішохідного мосту

Останнім часом лебеді в Ужгород прилітають не лише зимувати. Торік у місті на озері «Кірпічка» з’явився перший виводок білоперих малюків. Їх було 4. Вижили, на жаль, лише троє. Одне лебедя під час тренувального польоту розбилося. Схожа доля трохи згодом (на Ужі, куди під час морозів перелетіла родина) спіткала і маму-лебідку. Як раніше писала газета «Неділя Закарпатські новини», молодого самця Гошу з сім’ї вигнали, одна лебідка зараз перебуває на перетримці, а лебедятко Манюня – єдина залишилася з батьком. Але її вигнала мачуха.

Власник гігантського бика розповів, як його годованець досяг таких розмірів

Мамонтовий бик на прізвисько Нікерс є одним з найбільших у Австралії. його ріст у холці – 1м 93см.

Нікерс, який важить 1т 400 кг, їсть щодня понад 30 кг трави та зерна.

Як закарпатці жруть до блювоти та п’ють до упаду

Празники для худоби

Пригадую, якось давно, коли я був ще маленьким дітваком, мама, готуючи багато всілякої смакоти перед великими святами, зверталася до надто нетерпеливого кота зі словами: «Чекай лиш мало, буде і тобі празник!».

Закарпатський тиждень: толерантність, виваженість, самосвідомість…

Неспокійним видався післясвятковий тиждень на Закарпатті… Здавалося б, нагулявшись вдосталь, люди, що цілком логічно, мали б з головою поринути у буденність, аби надолужити згаяне та пропите за кілька тижнів. Але ми шукаємо легких шляхів! Тому новинні стрічки всієї країни рясніли тривожними, а почасти й курйозними повідомленнями із найзахіднішої області України…

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 1 лютого.

zakarpatpost.net