Грузин із липовими документами обікрав закарпатку, потрапив у аварію, а потім підкупив поліцейських

Однак за грати він все одно не сів 

Майже як у американських бойовиках. В Ужгороді, в самому центрі міста, на вулиці Фединця відбувалося ціле шоу, яке розіграв громадянин Грузії разом зі спільниками, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Вони наклали оком на автомобіль у центрі міста і вирішили пограбувати його власницю.

Подія сталася більше року тому, однак вирок у справі суд виніс лише нещодавно.

Було близько 14 години. Троє осіб на чорному «Ауді A4» припаркувалися неподалік «Мітцубісі», за кермом якого перебувала Галина (з етичних міркувань імена в матеріалі замінено). Тим часом  Гіві, аби відвернути її увагу, підійшов до водійської дверки і жестами почав показувати на ліве колесо, нібито воно спустило. За задумом жінка мала вийти з машини, а інший злодій тим часом повинен був поцупити її речі. Закарпатка справді повірила незнайомцю і вийшла з автівки. Тим часом інший смаглявий чоловік відкрив собі пасажирські передні двері і поцупив сумочку.

Якби вона була порожньою, можливо, Галина б і не надто занепокоїлась, але в ній було 13 тисяч гривень, 400 доларів, 220 євро, дорогі окуляри та парфуми, а також косметика. Загалом – більше ніж на 43 тисячі гривень.

Після цього грабіжники зникли… Жінка забила на сполох… а злодіїв помітив випадковий свідок, що саме проїжджав поруч і почав наздоганяти.

«Я помітив, як із машини жінки викрали червону сумочку. Чоловік біг з правого боку машини, тримаючи її в руках, і зстрибнув у «Ауді» на заднє сидіння. Я почав переслідувати грабіжників і тим часом зателефонував у поліцію, – розповів Василь. – Біля заправки побачив людину, яка біжить. Як виявилось згодом, це був син Галини. Він сів до мене в машину – і ми поїхали далі. Біля українсько -словацького кордону побачили автомобіль «Ауді» темного кольору, який потрапив у ДТП. Там були поліцейські. Я підійшов, але в автівці нікого не було. За словами людей, які зібралися на місці події, вони вибігли з автомобіля і направились в ліс».

Інший ужгородець розповів більше про саму аварію.

«Я став випадковим свідком ДТП за участі двох «Ауді». Вони зіткнулися. Після чого темна машина наїхала на стовп поблизу кафе. Я працював на будівництві і йшов пішки Собранецькою. Від них я перебував на відстані близько 30 метрів і добре розгледів, як із автомобіля вибігли двоє чоловіків, не української національності. Один з них вискочив із заднього сидіння, був переляканий і кричав: «Я боюсь. Я боюсь». Відтак вони направилися в бік лісу і там зникли», – запевнив він.

Сама ж Галина про все, що трапилось, заявила, що її розвели і вона навіть не підозрювала про справжні наміри «добродійника», який  нібито хотів попередити про небезпеку.

«Я приїхала в Ужгород із Перечина, – зізналася вона. – Залишила машину на вул. Фединця та пішла в банк, що знаходиться на вул. Швабській. Повернувшись, сіла за кермо, та коли вже хотіла заводити двигун, у скло постукав невідомий чоловік, який хапався руками за голову та жестами показував на заднє колесо автомобіля або багажник, виглядав стурбованим. Я вийшла із автомобіля, щоб подивитись, що трапилось, і почула, як кричатб жінки: «У вас крадуть!» Повернувшись до машини, помітила, що передні і задні двері з правого боку відчинені, а сумки, яка знаходилась на передньому пасажирському сидінні, – немає. Люди, які це бачили, казали, що викрадачі повзли під автівкою і далі сіли в чорний «Ауді». Тим часом до мене рідійшов син. Він переслідував грабіжників і згодом потрапив у аварію біля кордону. Я викликала працівників поліції».

Алекса на місці злочину Галина не бачила. Її увагу відволікав Гіві. Утім у них був ще третій спільник, якого так і не знайшли. Затримати згодом правоохоронцям вдалося тільки Алекса. Своїх друзів він не видав і у грабежі не зізнався.

Утім на цьому історія не закінчилась.

Адвокат невдовзі зв’язався з Галиною і в присутності нотаріуса компенсував їй матеріальні збитки.

А от Алекс «вляпався» у ще більші неприємності.

Виявляється, він не мав українських документів і його вже кілька разів затримували поліціянти то у Львові, то в Нижніх Воротах, то ще десь. Утім чоловік зробив собі підроблену посвідку на постійне місце проживання і користувався нею, видаючи за справжню.

Крім того, після затримання чоловік спробував підкупити поліцейських. І це йому вдалося!

Як йдеться у єдиному реєстрі судових рішень, після затримання працівниками Галицького відділу поліції у Львівській області, його доставили до Ужгородського відділку за підозрою у причетності до вчинення кримінального правопорушення щодо Галини. Там, намагаючись уникнути в подальшому покарання, він висловив пропозицію надання працівникам поліції «матеріальної винагороди» за те, щоб вони його відпустили, а точніше – не фіксували  факт вчинення ним кримінального злочину… і вони погодились.

Невдовзі 2 тисячі доларів переказав їм родич Алекса, також громадянин Грузії із Одеси. Справу щодо хабара суд виніс у окреме провадження. Тож як розгортатимуться події – стане відомо згодом.

Самого ж грабіжника, незважаючи на те, що свою провину він визнав лише щодо того, що жив на території України з підробними документами, хоч і визнали винним у грабежі, але засудили лише  до умовного покарання.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net