Чому замість того, аби приваблювати в область гостей, закарпатські чиновники намагаються розсварити людей

Коні з крилами, аквапарки, неперевершена їжа, привітні люди, маса фонтанів та пам’яток архітектури, дельфінарій, п’ятизіркові готелі… саме так гостей зустрічає перлина біля Чорного моря

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Закарпатські політики, які рвуться до депутатства, до керівних посад нав’язали людям стереотип, що наш край – туристичний регіон. Звичайно, слова гарні, і так справді могло би бути, якби вони самі для цього хоч щось робили.

Але насправді все далеко не так. Чому? У цьому і розбиралася газета «Неділя Закарпатські новини».

Ми продовжуємо подорожувати містами України. Які так само позиціонують себе, як осередки туризму. Цього разу наш журналіст завітав до Одеси.

Одесити – люди дружні. Особливо, коли мова йде про заробіток. Вони об’єднуються, гуртуються, шукають нові ідеї, щоб зацікавити гостей. І влада цьому сприяє.

У нас же чомусь політики намагаються більше розсварити людей, ніж вчити їх любити рідний край, пропонують постійно шукати довкола ворогів, а не працювати.

Вони ж самі для процвітання області  якщо не зовсім, то майже нічого точно не роблять. Одеса брендується, рекламується у всій Україні, влада працює на імідж міста… а реклами Закарпаття за межами області майже немає. Якщо і є, то зроблена не професійно  і її мізер. Хто до нас буде їхати, коли ми самі до себе не надто запрошуємо. Вірніше, не ми, а люди, які за туризм відповідають.

Крім того, кульгає і наша інфраструктура. У нас немає п’ятизіркових готелів, а там їх дуже багато – один кращий за інший. Хоча можна знайти і простіші готелі за досить помірними цінами. Загалом житло є на будь-який гаманець. І це дуже добре.

Там відремонтовано не кілька кілометрів набережної, як у нас, там набережні тягнуться й на 12 кілометрів, і при цьому всі вони гарні. А чого лише вартий Одеський оперний театр, один з найкращих в Україні. Такого в нас немає, бо нашому драмтеатру до нього дуже далеко. Утім ляльковий можна б зробити набагато кращим. Він невеликий, а отже, грошей на це треба не так уже й багато.

Далі буде…

Ми любимо свій край і хочемо, аби Закарпаття процвітало, аби люди були успішними, аби поверталися додому і заробляли гідно.

Але для цього нам треба вчитись в інших… і не просто вчитись, а робити все краще за них. Тільки так ми зможемо не лише привабити, але й утримати гостей, тобто вони повертатимуться сюди знову і знову.

zakarpatpost.net