68 ікон замироточило! Я за голову взявся. Хлопці, треба ж якусь совість мати!

Мироточивості в релігії приділяють особливу увагу. Але, цікаво, чому у католиків мироточать статуї, а у православних – ікони? Бо у одних має важливе значення скульптура, а в інших – малюнок? А до чого тут миро? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

І чому останнім часом так багато ікон почали мироточити? Люди стали святішими? Ні. Просто їм хочеться більше видовищ і див. І в церквах про це добре знають. До того ж дива дають змогу утримувати віруючих всередині однієї спільноти та ще й привести туди паломників із інших місць.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» і сам став свідком мироточивого дива. Але мироточило звичайне дерево. Як таке може бути?

У газетах та в Інтернеті можна знайти багато цікавих випадків мироточень. Повідомляється про те, що дивна рідина витікає і з хрестів, і  навіть зі стовбурів  живих дерев.

У 2012 році Україну облетіла звістка, що на Тернопільщині замироточила верба…

«У селі Чумалях у Збаразькому районі днями сталося диво: чи то заплакало, чи замироточило дерево неподалік каплички, де у цю пору будівельники зводять басейн, що буде наповнений святою водою. Вони й побачили першими, що замироточив зріз старої верби, – писав про подію місцевий сайт. – Звістка про мироточення швидко облетіла навколишні села, до Чумалів їдуть десятки автомобілів з паломниками. Люди підходять до дерева, хрестяться, прикладають руку до вологи і змащують нею голову, очі, інші місця на тілі – що у кого болить».

Дивні силуети часом з’являються і на вікнах, їм теж часто приписують фантастичні властивості.

Деколи самим священникам стає соромно за колег. Ось уривок з інтерв’ю митрополита Нижегородського, яке він дав у 2001 році: «Є у нас прихід в Богородському районі. Раптом підняли шум-гам: 68 ікон замироточило! Я за голову взявся. Хлопці, треба ж якусь совість мати! Швидко створили комісію. Всі ікони протерли. Храм опечатали і закрили. Тиждень стояв. Хоч би на одній крапелька з’явилася!»

Повний текст читай тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net