Закарпатський пенсіонер побив друга і закривавленого залишив на підлозі помирати

Чоловіки напилися і почали з’ясовувати стосунки

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Рахівський пенсіонер так побив знайомого, що той помер. Перед тим вони разом пили в барах, але потім посварилися. У запалі гніву чоловік почав лупцювати односельця спочатку кулаками в обличчя, а потім ногами то тілу. Товк його так, що поламав ребра та травмував грудну клітку, завдав йому черепно-мозкову травму, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Від отриманих травм нещасний помер у лікарні. Свою провину винуватець так і не визнав.

У суді Іван (із етичних міркувань імена замінено) розповів, що давно дружив із Миколою, що вони часто вільний час проводили разом.

«Того дня десь з обіду ми разом  розпивали спиртні напої в місцевих барах, а десь о 16 год 30 хв прийшли до нього додому. Там випили ще півлітра самогонки. Від випитого сильно сп’яніли. Між нами виникла сварка, яка переросла у супе¬речку. Микола  похитнувся, упав на кухонну пічку, і вдарившись об неї, повалився на підлогу. Там він і залишився лежати. Надати йому допомогу я не зміг, бо сам був таким п’яним, що ледь тримався на ногах, заснув на підлозі, де мене й знайшли його родичі», – запевняв чоловік.

Більш детальних обставин трагедії, за словами Івана, він  не пам’ятає.

Дружина Миколи запевнила, що свідком інциденту не була і їй не відомо, що відбувалося між чоловіками. Вона навіть не заявляла цивільний позов проти односельця, хоча саме вона знайшла Івана в хаті поруч із побитим чоловіком.

А от син Миколи був переконаний, що батька відправив на той світ Іван. Він бачив того дня Миколу сильно побитим і допомагав його везти в лікарню, казав, що на той час він був без свідомості.

Лікар, який прибув на виклик до Миколи, зізнався, що саме він забирав його до медичного закладу і що до тями чоловік так і не приходив.

«Він лежав на підлозі непритомним. При первинному огляді на його тілі було виявлено численні травми, тому ми доставили його до лікарні без затримки. Але там він помер. Травми були несумісними з життям», – наголосив медик.

Судово-медичний експерт, у свою чергу, наголосив, що так травмуватися від падіння з висоти власного росту Микола не міг, усі побої було завдано тільки або кулаками, або ногами.

Отже, суд визнав Івана винним в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень і засудив до семи років позбавлення волі.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net