Як один з найсмачніших продуктів зцілює та знижує тиск

Статистика охорони здоров’я Великобританії показує, що близько 5,5 мільйона жителів країни страждають від високого кров’яного тиску. Якщо його не лікувати, це може збільшити ризик серцевого нападу або інсульту, пише Укрінформ.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Оптимальними є показники не менше 90/60 мм рт.ст. і 120/80 мм рт.ст. Для людей з більш високими показниками необхідна особлива обережність, зокрема при виборі їжі.

У цьому сенсі є певні продукти, які дозволяють уникнути цього стану і допомогти знизити симптоми.

Виявляється, однією із найсмачніших страв, які можуть знизити кров’яний тиск, є йогурт. Крім цього, він зміцнить кістки, а вміст корисних бактерій необхідний для травної системи.

Недавнє дослідження, опубліковане в Американському журналі гіпертонії, виявило десятки переваг, що йогурт показав для жінок, які страждають на гіпертонію.

За словами дослідників, п’ять або більше його порцій на тиждень знижують ризик розвитку гіпертонії.

Науковці пояснюють це наявністю високої концентрації білків, а також магнію, кальцію, калію і вітаміну D. Усі вони дуже ефективні в регулюванні кров’яного тиску.

Попередні дослідження вже довели, що молочні продукти можуть мінімізувати ризик високого кров’яного тиску в дорослих, схильних до цього захворювання. Окремі довгострокові дослідження також проводять перевірки специфічного впливу йогурту на пацієнтів з гіпертонією.

Керівник дослідницької групи доктор Джастін Буендіа з Медичного факультету Бостонського університету зазначив, що їх дослідження щодо йогурту та його впливу на гіпертонію є найкрупнішим у своєму роді.

Дослідницька група заявила, що цей продукт має багато корисних ефектів, які зводять до мінімуму ризик високого кров’яного тиску, якщо його вживати в рамках звичайної здорової дієти.

zakarpatpost.net