Чому багатьох закарпатців в Інтернеті цікавить секс, секс і тільки секс!

Інтернет зараз став настільки доступним, що ним користується більшість закарпатських дітей. Плата невисока, а телефони є майже в кожного. Утім чи тільки позитив від цього мають наші маленькі земляки?

  • Газета «НЕДІЛЯ» із грудня змінює назву на «ЯСНО»

Адже Інтернет – як ніж, який можна використати і на благо, і на зло… Як ножем можна різати хліб, а можна зарізати… так і за допомогою Інтернету можна займатися саморозвитком, а можна стати жертвою залежностей, шахрайства, різних збоченців. Газета «Неділя Закарпатські новини» вирішила проаналізувати загрози, які становить для наших земляків Інтернет.

 Чому багатьох закарпатців в Інтернеті цікавить секс, секс і тільки секс!

Повернемось до сексуальної теми, до якої більшість закарпатців далеко не байдужі.

Якщо з переглядами відповідних сайтів усе зрозуміло, туди люди заходять зазвичай свідомо, то з сексуальними запитами у соцмережах справа інакша.

Хоча, якщо чесно, захистити дитину від перегляду порно фільму важко, адже реклама часто показується навіть на невинних сайтах, скажімо, під час перегляду мультфільму чи відео-ігор. Допитливий малюк може без зайвих думок натиснути на зображення, що з’явилося перед очима, а батькам навіть не спаде на думку, що таке може статися.

Тому, за словами уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, кожна п’ята дитина в Україні віком до 10 років хоча б раз дивилася порно! Це серйозна заява. Крім того, дякуючи рекламі, середній вік першого перегляду порно припадає на 5-9 років.

Але це – не єдина загроза дітям, бо подивилися, зробили висновки і залишаються вдома у безпеці.

Набагато більшу загрозу становлять соцмережі.

Там із дітьми нерідко знайомляться збоченці. Роблять вони це за здалегідь спланованим сценарієм і пропонують зустрітися, прогулятися, а дехто навіть одразу пропонує секс. І на подив, допитливі дівчата у віці 12-15 років нерідко погоджуються.

Микола Кулеба каже, що 60% підлітків готові зустрітися з онлайн-другом, котрим може стати будь-хто, бо в юному віці діти не пов’язують цифрову та реальну загрози.

На щастя, на Закарпатті  страшних злочинів, пов’язаних зі зґвалтуваннями або вбивствами через інтернет-знайомства дітей з маніяками не було, але в інших містах України їх чимало.

Інформатор газети «Неділя Закарпатські новини» сама вплуталася в історію з неадекватом-азіатом. З її донькою познайомилася дівчина з Англії і дитина спитала, чи можна з нею спілкуватися. Жінка відповіла, що так, хай вдосконалює англійську. Незнайомці нібито було 19 років, на аватарці – симпатична блондинка. Ніби то все добре. Та через п’ять хвилин переписки Алісія виявилася Махметом із Туреччини і надіслала дівчинці цілу серію фотографій свого оголеного статевого члена й запропонувала віртуальний секс. Треба лише уявити шок 13-річної дитини, яка стала жертвою не лише розпусти, але й неочікуваного обману. І таких випадків серед закарпатських дітей може бути безліч! Просто не всі підлітки розповідають про подібне батькам.

Знайомляться смагляві чоловіки і й з дорослими жінками, говорять їм палкі компліменти, закохують у себе, а потім розводять на гроші. Мешканка Ужгородського району таким чином поплатилася аж 73 тисячами гривень. Гроші, аби догодити незнайомцю, позичила… а після їхнього отримання коханий зник назавжди. І хоч нещасна зверталась до поліції, кошти їй так і не повернули, адже злочинець діяв не з території України.

Повний текст читайте тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини».

Газета «НЕДІЛЯ» із грудня змінює назву на «ЯСНО»

zakarpatpost.net