Для чого затикати вуха часником? Ви будете вражені!

Часник не тільки ароматна приправа, а й природний антибіотик. Цей унікальний продукт допомагає боротися з простудними і вірусними захворюваннями, зміцнює імунітет. Як правильно використовувати овоч при застуді? – пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я».

  • «ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я» корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Фітонциди (природні антимікробні речовини) часнику дезінфікують всю область носоглотки, пригнічують ріст і розвиток бактерій. Важливо, щоб в слуховий прохід не потрапили дрібні шматочки овочу, інакше можливе сильне роздратування. Тому тканину, бинт або марлю, в які будете загортати часник, для всіх процедур потрібно складати вдвічі.

Часник від нежитю можна використовувати в нарізаному вигляді, віджати із зубчиків сік або просто очистити. Але найбільш ефективний він в подрібненому вигляді. Овоч має цілющі властивості, які виділяються в значній мірі після пошкодження оболонки. Тому при приготуванні народного засобу  краще дрібно нарізати зубчики і залишити їх на годину на обробній дошці. За цей час часник стане максимально корисним. Повний текст читай у газеті «Поради здоров’я». Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 89266. zakarpatpost.net