Бабуся-садівниця поділилася рецептом, після якого суниця почала шалено плодоносити

Садовод Лариса Мілютіна активно застосовує методи, що дісталися в спадок від бабусі. Одним з них вона ділиться з читачами газети «Господарські поради». І стосуються вони вирощування суниці садової, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

  • «Господарські поради» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

– Все починається в червні, коли я підбираю посадковий матеріал. Роблю це так: обходжу грядку з суницею, виглядаю кущі з найбільшими ягодами і позначаю їх, встромляючи поряд з ними кілочки. У цих кущів я залишаю вуса, а у решти обрізаю, – розповідає господиня. – Мені відомо, що багато садівників заодно обрізають і листя. Але я вважаю, що цього робити не можна. Причина проста: навесні рослина буде витрачати багато сил на закладку листя і на бутони їх вже не залишиться.

До наступної стадії роботи пані Лариса переходить в кінці серпня. Насамперед готує грядку (на її погляд, найкраще підходить та, що спорожніла після збирання цибулі). Вносить в неї золу, перегній і перекопує. Потім обрізає збережені вуса з розетками листя і починає їх висаджувати. Повний текст читай у газеті «Господарські поради» Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 68338. zakarpatpost.net