Про це ти прочитаєш тільки в газеті «ЯСНО» №9

Хочете котлету з пробірки? Світ на порозі харчової революції

Гадаєте, що м’ясо, яке ми купуємо в супермаркетах, натуральне? Помиляєтесь!

Обкладинка свіжого номера газети «Ясно»

М’ясо, вирощене в лабораторних умовах, може стати цілком банальним продуктом на прилавках вже років через п’ять. Поки фермери готують протести, а вчені відпрацьовують технологію, ми вирішили розібратися в прийдешній харчовій революції: що це за нове м’ясо і з чим його їдять?

Чому пиво можна пити лише по чайній ложечці

Йтиметься про пиво – напій, який посилено пропагується останнім часом компаніями, що займаються виробництвом пива.

Назвали продукти, які набільш негативно впливають на потенцію

Експерти радять чоловікам якомога менше пити кави і пива

Багато медики сперечаються про методи і профілактику відновлення чоловічої потенції. Деякі пропонують складені списки корисних для чоловіка продуктів харчування.

Прості рецепти ідеальної шкіри!

Ви забудете про прищі та мозолі

Ще давня медицина довела, що стан шкіри безпосередньо пов’язаний із внутрішнім станом нашого організму. Про збої в роботі певних органів тіла «сигналізують» зміни на нашій шкірі. Поява висипів, прищів, мозолей «підказує», що дана ділянка ослаблена, або, навпаки, більш напружена.

24-річна жінка замотала новонароджену доньку в  пакет і закопала на городі

Страшна трагедія сталася у Одеській області.

До поліції надійшло повідомлення від працівників Подільської районної лікарні про те, що до них звернулася молода жінка з підозрою на кримінальний аборт. Після того як її оглянули лікарі, жінка залишила медичний заклад.

На Харківщині раніше судимий молодик протягом трьох років ґвалтував сестру

При цьому був одруженим і мав дитину

На Харківщині за зґвалтування 13-річної дівчини колишній в’язень знову опинився на лаві підсудних.

Зять напав на тещу, зґвалтував її і поламав їй ребра

За свої дії відбувся умовним вироком

Батько двох дітей із Бережанського району Тернопільщини спокусився на матір своєї дружини.

Того дня вони вдома були самі, проживали разом.  Тож у молодика виникла ідея, що чому б не зайнятися любощами з тещею. Утім жінка не хотіла сексу із зятем і почала відхрещуватись від нього. Це йому, звісно, не сподобалось… Тому він почав заламувати їй руки,  затискати рот руками та здавлювати груди.

Напився і озвірів:так товк свого гостя молотком по голові, що проломив череп

Неймовірно жорстокий  злочин трапився у Дніпропетровській області ще 10 червня 2018 року. Судова справа тягнулася довго, потім тривав розгляд апеляційної скарги і лише нещодавно Апеляційний суд нарешті  поставив крапку над «і».

Як українець, маючи всього 700 доларів у кишені, став американським мультимільйонером

Засновник PayPal, віцепрезидент google, один з найбагатших людей світу Макс Левчин народився і виріс в Україні. Емігрувати родину до США змусили обставини. Свій бізнес він починав з нуля і за 5 років досяг неймовірних результатів! Стан IT-генія оцінюється в сотні мільйонів доларів, а його головним дітищем – електронною платіжною системою PayPal – користуються понад 160 млн осіб в 190 країнах світу.

Хочете стати психічно нврівноваженими, роздратованими, злими? Тоді вам сюди!

Як українці стають жертвами жорстокого виливу негативу, вбивчої критики та недостовірної інформації

Зараз велика частина українців настільки міцно підсіла на Інтернет та соцмережі, що там проводить і весь робочий день, і вечір, який би можна присвятити родині. «Тебе там досі немає?» – якось днями запитала одна знайома в іншої і додала: «Та ти ж півжиття пропустила!» Чи справді це так? Адже саме соцмережі нерідко стають причиною нервових розладів, а не хорошого настрою, саме там поширюється найбільше неперевіреної  і відверто неправдивої інформації, саме там гають свій час ті, хто б міг зробити дуже багато корисного як для себе, так і для інших.

Лариса прийшла додому і в під’їзді виявила несподівану знахідку.

Ця зустріч перевернула все її життя

Побачивши Мері, Богдан так зрадів, що розплакався

Лариса поверталася з роботи. Працювала вона на заводі і була дуже втомленою. Раптом у під’їзді почула тихе нявчання. Подивилася, а там – крихітне кошенятко. Кішок жінка ніколи не любила, з дитинства була собачницею.

Пробачте мені. Собаку кинули прив’язаною біля вівтаря із запискою

Біля вівтаря церкви в англійському місті Блекпул знайшли прив’язаного собаку з запискою, де було написано: «Я люблю тебе, мені дуже, дуже, дуже шкода».

41-річна жінка протягом року змушувала 25 коней голодувати

Мати двох дітей Аманда Торн з Бодміна, штат Корнуолл, залишила коней голодуючими, поки один із них не помер. Їй винесли умовне покарання та заборонили утримувати коней довічно після того, як вона протягом року про них не дбала.

Чи знаєте ви, що входить до списку щастя

Парадоксально, але психологи стверджують, що щастю можна навчитися. І пропонують для цього нескладну програму тренінгу.

Що чоловіки цінують у відносинах найбільше

Психологи спростували міф, що у відносинах для чоловіків найголовнішим є секс. Експерти назвали кілька речей, які найбільше цінуються представниками сильної статі у союзі з коханою жінкою.

Психологи розповіли про 6 негативних рис характеру, які подобаються оточуючим

Ваші негативні риси не настільки страшні, як здається.

Психологи не втомлюються нагадувати, що зайва самокритика до добра не доводить і радять частіше дивитися на себе зі сторони, щоб у черговий раз переконатися у своїй «нормальності». Адже те, що ви вважаєте шкідливими звичками, насправді може сприйматися оточуючими як ваша індивідуальність, шарм і чарівність. Які ж риси вашого характеру не настільки страшні, як ви думаєте.

Маруся була схожою на батька, і мати щоразу погрожувала здати її в дитбудинок…. поки не трапилося дещо несподіване

Після розлучення з чоловіком у Світлани залишилися троє дітей. Розійшлися, бо Дмитро ніде не працював і жив за рахунок дружини. Аби мати хоч якісь гроші, оформив собі інвалідність, бо в армії хворів на запалення легенів, але лікарі зробили так, ніби туберкульозом. Не безкоштовно, звісно. Гроші на це дала йому мати, яка працювала медсестрою у місцевій лікарні і допомогла все владнати. Жили вони зі Світланою в селі, а після розлучення жінка перебралася в місто.

9 років чоловік тримав у підвалі сім’ю

Поліція Голландії виявила сім’ю, яка девять років прожила в підвалі власного будинку.

67-річний чоловік разом із шістьма дітьми у віці від 16 до 25 років проживали у повній ізоляції на фермі у провінції Дренте (Нідерланди). Невідомо, скільки б вони ще там жили, якби старший із дітей не втік, щоб покликати по допомогу. Він побіг до найближчого бару і попросив викликати поліцію.

Бургер та картопля фрі, куплені в МакДональдсі 10 років тому, досі виглядають їстівними

Хьортур Смарасон був настільки засмучений, коли дізнався в 2009 році, що Макдональдс закриває усі три ресторани в Ісландії, що вирішив купити останню порцію гамбургера та картоплі фрі.

У Києві є унікальна церква з дзвоном у хресті, в якій  моляться шістьма мовами

На її будівництво кожен давав по 25 копійок, а за дозволом довелось їхати аж до Парижа

Майже в самому центрі Києва на Володимирській гірці високо над Європейською площею добре видніється велика простора світла споруда  – костел Святого Олександра. Це – найдавніша римо-католицька церква столиці України, яка має просто унікальну історію. Чи знаєте  ви, що цю церкву свого часу із захватом малював Тарас Шевченко і що ці його малюнки збереглися до сьогодні? А що там хрестили автора «Чорного квадрату», відомого на весь світ художника-авангардиста  Казимира Малевича? А що у 2001 році під час візиту до Києва храм відвідав папа Іван Павло ІІ?

Науковці стверджують, що флірт на роботі позбавляє стресу

Учені з Університету штату Вашингтон вивчили, як легкий флірт на робочому місці між рядовими співробітниками впливає на їхнє самопочуття. Статтю про це дослідники опублікували в журналі Organizational Behavior and Human Decision Processes.

Давні люди не їли м’ясо. Вчені розповіли про обід людини, що жила 170 тисяч років тому

Спостереження щодо їжі давніх людей можуть бути викривлені, оскільки рештки рослин зазвичай не зберігаються стільки часу, скільки, приміром, кістки тварин. Водночас деякі з науковців відверто не зацікавлені у таких пошуках.

Вчені дослідили, як малоосвічені люди розуміють Біблію

Група дослідників із США вирішила з’ясувати, як люди, у яких відсутня хороша освіта, сприймають Біблію. Результати виявились невтішними, адже дана категорія людей схильна тлумачити Біблію занадто буквально.

На основі теорії Ейнштейна розроблено машину часу

Професор фізики з Університету Коннектикуту Рон Маллетт в інтерв’ю CNN розповів про можливості створення машини часу. Він навіть написав рівняння і створив прототип пристрою, який показує ключовий компонент його теорії. Але колеги Маллетт скептично ставляться до його теорії. Концепція Маллета побудована на теорії спеціальної відносності Ейнштейна. Відповідно до неї час може прискорюватися або сповільнюватися щодо швидкості об’єкта.

Найбільше старовинне місто Європи знаходилося у селі на Львівщині

І хрещення там прийняли на 100 років раніше, ніж у Києві

На території нашої держави ще до часів офіційної появи Русі існувала держава, про яку ми досі майже нічого не знаємо.

Більше – у газеті «ЯСНО».  Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. zakarpatpost.net