Чи можна контролювати свої думки. Відповідь неочікувана!

Час від часу у кожної людини виникають думки, за які потім їй буває соромно. І дуже добре, що їх ніхто не чує. Та інколи погані думки несподівано вириваються у світ, трансформуючись у небажані слова, викликаючи відповідну реакцію і наслідки… Біблія говорить: які думки у серці людини – така й вона, пише «Укрінформ». Отже, не засмучуйтесь, в цьому сенсі ви не одинокі. Незалежно від того, наскільки ви порядна людина, погані думки все одно до вас приходитимуть. Та чи можливо їх контролювати?

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Мозок людини надто місткий, тому різнополюсні думки носяться по ньому, як опале листя вітряної осінньої ночі. Але чомусь з великого інформаційного об’єму, лише деякі думки затримуються у нашій свідомості, вибудовуючи певні ланцюжки, що формують потім подальшу нашу поведінку. А сприяють їхньому формуванню стереотипи мислення, що накопичуються протягом життя.

Стереотипи мислення людини закладаються ще в дитинстві. Формуються вони під впливом тієї інформації, яка потрапляє в мозок і затримується там. Не останню роль у формуванні свідомості ще з малку відіграють засоби масової інформації, особливо телебачення й Інтернет. І той потужний вплив на психічний і емоційний стан, який вони чинять, на жаль, не завжди позитивний. Наприклад, чисельні сцени насилля і жорстокості, на думку психологів, впливають на свідомість дуже суттєво. Саме вони є основною причиною різкого зростання рівня злочинності у суспільстві. Особливо вразливою категорією тут є неповнолітні. І статистика це підтверджує – кожен сьомий злочин в Україні сьогодні скоюють неповнолітні.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост