Як вбивають себе закарпатці. Чому алкоголь – не жарти!

Як стверджують фахівці: українці помирають через неправильне харчування. Чому? Який зв’язок між раціоном та інфарктами? Як харчуватися правильно? – пише Укрінформ. Про це розповів спеціаліст – лікар-дієтолог Василь ГРИНЬКО.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

– Існує думка, що надмірне вживання спиртних напоїв найбільше шкодить серцево-судинній системі…

– На жаль, це незаперечний факт – українці споживають забагато алкоголю. Багато – це еквівалент майже 14 літрів чистого спирту на рік, і перевагу ми віддаємо міцним напоям. У світовому алкогольному рейтингу нас випереджають лише п’ять країн.

Яким чином алкоголь шкодить серцю? Наводимо пояснення Американської асоціації серця. Надмірне споживання піднімає рівень тригліцеридів у крові – ви випили горілку, а в крові з’явилися жири, і це сприяє атеросклерозу. Алкоголь збільшує ризик високого тиску, аритмії, кардіоміопатії, серцевої недостатності та раптової зупинки серця.

Алкоголь – це втрата нирками калію, а калій потрібен для роботи серця. Алкоголь, як і солодощі, це порожні калорії. Коли їх стає забагато, вони перетворюються на зайву вагу, а це – ще один фактор ризику хвороб серця.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост