На Закарпатті цвіте рослина, якою обкурюють хліви

Із середини червня на пагорбах та узліссях дрібними рожевими квіточками цвіте чебрець. Цій траві здавна приписували чудодійні властивості: нею кадили, звертаючись до язичницьких богів, обкурювали корівники, лікувалися самі, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети ПОРАДИ

При застуді чи кашлі запарювали суцвіття (1 ст. ложку свіжих чи сушених зі стеблами квіток на склянку окропу; пити тричі на день), використовувати його також проти глистів, при проносі, метеоризмі, запаленні нирок і нетриманні сечі. Ванни із чебрецем застосовували при шкірних хворобах.

  • Читай свіжесенькі ПОРАДИ

Добре пити чай із чебрецю при безсонні, нервовому напруженні після розумової праці, струсі мозку, невралгії, болях у суглобах і радикуліті.

При вживанні впродовж двох місяців настою знижується алкогольна залежність. Для приготування засобу беруть 4 частини чебрецю, по одній – полину та золототисячника, заливають 250 мл води і кип’ятять 5 хвилин. Вживають по 1 ст. ложці тричі на день за 20 хв. до їди. П’ять-шість разів на день такий чай п’ють при простатиті та статевій слабкості.

З обережністю чебрецеві настої приймають при вагітності, виразковій хворобі шлунка, серцевій недостатності. Повний текст читай у газеті ПОРАДИ. Купи газету ПОРАДИ у кіоску або передплати на своїй пошті! Індекс 91145