В Ужгороді при ремонті площ Кирпи та Поштової виявлені правопорушення. Посадовцями мерії зайнялась прокуратура

Прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо директора та двох працівників Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради та двох керівників приватних фірм, які здійснювали ремонти площ Поштової та Кирпи.

При реконструкції площі Кирпи вони завдали місту збитків на понад 860 тис. грн, і ще на 1 млн. 81 тис. грн – при капітальному ремонті тротуарів на площі Поштовій. Згідно висновків експертів, загальна сума склала близько 2 млн грн.

Дії підозрюваних кваліфіковані за рядом статей, зокрема дії директора Департаменту міського господарства Ужгородської міськради кваліфіковані за ч.4, ч.5 ст.191, ч.2 ст.28-ч.1 ст.366 КК України. Двох інших посадовців міськради судитимуть за ч.5 ст.27, ч.4 ст.191, ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України.

Директори приватних фірм обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч.4, ч.5 ст.191 КК України та ч.5 ст.28, ч.4 ст.191 КК України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Нацполіції Закарпаття, оперативний супровід забезпечили співробітники УСБУ в Закарпатській області.
Обвинувальний акт прокурором скеровано до Ужгородського міськрайонного суду, – повідомили у пресслужбі прокуратури Закарпатської області. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост