Чому Закарпаттю треба більше вирощувати овочів та фруктів

Європейців закликають все більше купувати овочів і фруктів, робити акцент на легкому низькокалорійному меню, відмовитись від смачної та вбивчої їжі швидкого приготування, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

«Цей смертоносний вірус дав нам пробудження про необхідність подолання великих нерівностей у здоров’ї нашої країни, і ожиріння є нагальним прикладом цього», – наголошує прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Україна прагне бути схожою на Європу, жити по-європейськи. Та, на щастя, у нас ситуація набагато краща. І менше хворих, менше ожирілих.

Європейцям тепер лікарі змушені прямо в обличчя казати: «Ви дуже товсті. Вам треба худнути!» Інакше, як там вважають, люди не візьмуться за розум.

Хоча там, як нам здається, дуже якісна і сучасна медицина. Так. Медицина там краще оснащена лікарським обладнанням, є хороші спеціалісти, багато новітніх ліків… та люди від цього здоровішими не стали! Навпаки, їхня статистика захворюваності є неймовірно страшною!

А ми маємо чудову можливість повчитись на чужих помилках. На щастя, в Україні, де нижчий рівень життя, люди не їдять стільки магазинної хімічно обробленої шкідливої продукції. У нас багато сільського населення, де люди ведуть підсобне господарство, а також продають на міських ринках свою продукцію. Вона, безперечно, натуральніша за будь-яку, що лежить на прилавках магазинів та супермаркетів.

Європейці зараз хочуть всіма можливими силами підтримувати овочівництво, невеликі приватні ферми, де вирощують ягоди, овочі і фрукти, аби люди більше харчувалися здоровою, необробленою їжею. У нас ці продукти залишаються доступними, і це рятує націю від таких проблем, із якими зіштовхнулися Європа та Америка.

Звісно, не все у нас так безхмарно, адже ми встигли запозичити в інших дуже багато шкідливого – це і підсідання на ліки, і їжа швидкого приготування, і те ж переїдання.

Але ми маємо змогу все виправити. І нам зробити це буде набагато легше, ніж тим же європейцям, організм яких уже просочився хімією. Продовження у наступному номері газети «ЯСНО» Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост