Через карантин у 15-річної школярки живіт, як у вагітної, а у 16-річної – сідниці, як відро

Як Інтернет робить хворими ваших дітей

Дочки Беати закінчили дев’ятий та десятий клас. Обидві виходять з дому неохоче. Раніше вони виходили, але рідко. З моменту закриття школи Іра виходила один раз, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

– У Іри є кілька друзів із попередньої школи. Раніше ми жили в іншому кінці міста, а після переїзду діти пішли в нову школу. Старшій доньці не подобається у новому класі. Вона не любить цих дітей, каже, що не хоче з ними спілкуватися. І я її розумію: тут навчаються діти еліти, а вона не вписується у цей клас. У попередній школі всі були дружніми і багато спілкувалися після уроків, – пояснює Беата.

Те, що у Іри немає друзів, не так хвилює її, як здоров’я  обох  доньок. Обидві з раннього віку відвідували хореографічну секцію. Тренування проводилися три рази на тиждень. Через кілька років вони почали їздити на змагання, іноді навіть кілька разів на місяць. Та із четвертого та відповідно п’ятого класу дівчата відмовилися від танців. Школа була у іншому кінці міста, тож вони не встигали робити уроки. Беата намагалася переконати їх відвідувати відпочинкові секції, але дівчата сказали, що не хочуть.

– Від початку карантину пройшло не так уже й багато часу, та обидві доньки набрали зайвих кілограмів. У молодшої Ані навіть живіт виріс. Така, як у чотири місяці вагітності. У Іри ж сідниці, як відро. Кажу їм, щоб хоч якусь розминку вранці робили… та де там – не хочуть. У них навіть задишка, коли піднімаються сходами. Як дві баби старі, а не молоді дівки. Сказати їм прямо, що вони повинні схуднути – означає у такому віці викликати в них якісь комплекси. Дочки дуже вразливі, усе беруть близько до серця. Я заохочувала їх гуляти з моїм татом, який щодня робить обхід району, але поки нічого не змінилося.

Нарешті жінці вдалося переконати дочок разом відпочити в горах. Вони не в захваті. Беата розуміє, що все, що би вони не робили, Іра і Аня будуть йти позаду – як підлітки – з похмурими обличчями, але вона вважає, що це краще, ніж залишати їх удома ще на два тижні. Це, на думку матері. хоча б змусить дівчат вийти на свіже повітря, більше рухатись, а не дивитися на світ через екрани ноутбуків. Продовждення читай завтра. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост