Через коронавірус дівчат змушують виходити заміж у дитячому віці

Люди, які безпосередньо помирають від COVID-19, не головні жертви пандемії. Ними стають діти, які помирають від кору, тому що не отримали щеплення в часи чуми. А вакцинацію не пройшли близько 80 мільйонів дітей у всьому світі, пише УНІАН.

Або ж вони помруть від недоїдання, тому що їхні тато втратив роботу рікши, а мама не може зараз продавати овочі на базарі. Як це часто буває у випадку економічних криз, особливий тягар падає на плечі дівчат.

Ще більше їх змушують виходити заміж в дитячому віці, щоб сім’я чоловіка годувала їх. Або ж їх відправляють у великі міста працювати служницями в обмін на їжу чи мізерну зарплатню. Таким чином вони зіштовхуються з неграмотністю й великим ризиком стати жертвами насильства.

“Головний виклик, з яким мають справу учні, – це голод”, – сказала виконавчий директор Camfed International в Африці Анделін Мурімірва.

Її організація допомагає дівчаткам здобути освіту в країнах, що розвиваються. Більше 60% учнів Camfed International в Малаві недоїдають.

До початку пандемії коронавірусу 4% дівчат в Зімбабве вийшли заміж до 14 років. Ця цифра тепер може стати значно більшою.

Кількість людей, які живуть в кричущій бідності, збільшилася на 37 мільйонів за час пандемії COVID-19. Наступного року їх стане більше ще на 25 мільйонів, згідно з прогнозами Інституту метрик й оцінки стану здоров’я. Більше цікавих новин та живих історій читай в газеті ЯСНО. Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76075. ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост