Через коронавірус діти помирають від недоїдання

Прийнято вважати, що COVID-19 вбиває здебільшого старших людей в усьому світі. Але в бідних країнах пандемія стала катаклізмом, який не обмежується лише цим.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Через неї діти помирають від недоїдання. Ще більше людей гине від туберкульозу, малярії й СНІД. Пандемія змушує дівчат кидати школу й виходити заміж ще в дитячому віці. Через неї жінки помирають при пологах, – пише New York Times. Коронавірус зриває всі зусилля, націлені викорінити поліомієліт, побороти малярію й скоротити жіночу кастрацію, повідомляє УНІАН.

Пандемія посилює нестачу вітаміну А, через яку ще більше дітей страждають від сліпоти й помирають. В Фонді ООН у галузі народонаселення застерігають, що COVID-19 може стати причиною збільшення дитячих шлюбів у світі на 13 мільйонів. А 47 мільйонів жінок не будуть мати доступу до сучасних засобів контрацепції.

“Коротше кажучи, пандемія хвороб, безграмотності й нестерпної бідності йде слідом за пандемією коронавірусу. І найсильніше вона б’є по дітях”, – йдеться в статті.

Цілком можливо, що найбільша шкода від COVID-19 впала не на тих, хто безпосередньо заразився коронавірусом, а на людей, які постраждали від краху економік, систем охорони здоров’я й освіти в країнах, що розвивають.  Багато шкіл і клінік закриті, ліки від СНІД й інших тяжких захворювань стали недоступними. Кампанії проти малярії й кастрацій призупиняються.

“Непрямий вплив COVID-19 на глобальний Південь буде ще гіршим, ніж пряма шкода від нього. Непрямий вплив має економічні й соціальні наслідки для значно більшої кількості людей і включає втрату роботи, голодування сімей, спалахи домашнього насильства. Все більше дітей кидають школу. Втрати впали на плечі цілих поколінь”, – сказав виконавчий директор неурядової організації BRAC International доктор Мухаммад Муса. Більше цікавих новин та живих історій читай в газеті ЯСНО. Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76075. ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост